Hoppa till huvudinnehållet

Två drograttfyllerister stoppade: ”Polisiär magkänsla”

Publicerad:
Polisen stoppade två drograttfyllerister,
Polisen stoppade två drograttfyllerister, Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen har under kvällen stoppat två drograttfyllerister i Värmland. Den ena stoppades strax efter 20-tiden på E18 i höjd med Väse.

Föraren av bilen misstänks nu för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk.

Polisen skriver på sin hemsida att en polispatrull profilerade bilisten.

– Profilering består av flera saker – polisiär magkänsla, erfarenhet, fordon, förare, tid och plats till exempel. Det är något litet som gör att polisen fattar intresse för fordonet, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Den 35-årige föraren uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan och medtog för provtagning.

I Karlskoga stoppade polisen ännu en misstänkt drograttfyllerist. Vid 19.30-tiden stannades en 20-åring som även han uppvisade tecken på att vara narkotikapåverkad. Här misstänktes även passageraren, en man i 25-årsåldern för narkotikabrott eget bruk.

Artikeltaggar

Anders DahlmanBrott, lag och rättDrograttfylleriE18KarlskogaNarkotikabrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.