Hoppa till huvudinnehållet

Andra upplagan av Värmland Open: ”Viktigt att vi har en proffstävling”

Publicerad:
Proffstävlingen Värmland Open spelas för andra gången.
Proffstävlingen Värmland Open spelas för andra gången. Foto: Maja Yngve

För ett år sedan spelades den första upplagan av Värmland Open i golf.

Då var Kristinehamn GK arrangör och nu är det Sunnes tur.

– Tanken är att tävlingen ska cirkulera på några klubbar i Värmland så att vi sprider idrotten golf, säger Michael Sahlin på Värmlands golfförbund.

Värmland Open spelas över tre dagar med start fredag morgon. Efter två speldagar dras cutten inför söndagens finalspel.

När anmälan gick ut tidigare i veckan stod det klart att 106 spelare kommer till start.

– Vi drog igång Värmland Open förra året då vi inte har haft någon riktig proffstävling i Värmland på 30 år. Vi tänkte att vi drar igång och så får vi se var vi landar. Tanken är att tävlingen ska cirkulera på några klubbar i Värmland så att vi sprider idrotten golf, säger Sahlin.

Fler anmälda

106 spelare innebär ett litet lyft om man jämför med fjolåret och tävlingen ligger en månad senare i kalendern.

Och en proffstävling behövs i Värmland enligt Sahlin:

– Vi tycker att det är väldigt viktigt för att utveckla vår idrott så att det inte bara är klubbtävlingar och att vi ger våra juniorer på hemmaplan chansen att få spela med någon som har plus fyra eller fem i handikapp.

Det finns några riktigt vassa spelare med i startfältet. Lägst handikapp har Niclas Weiland från Landeryd GK med plus 6,1. Det finns ytterligare sex spelare som har bättre en plus fyra, till exempel Oscar Hertzberg med plus 4,1. Han kommer från Sunne men tävlar för Karlstad GK. Även Oscars klubbkamrat Gustav Bårdén har väldigt lågt handikapp med plus 3,2.

I damklassen finns det två spelare som har under noll i handikapp: Ellen Andersson, Hooks GK, med plus 3,6 och Sofie Larsson från Örebro med plus 0,1.

Artikeltaggar

GolfSportSunneSunne GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.