Hoppa till huvudinnehållet

Det blir lapp på luckan och miljonintäkt när DIF möter Göteborg: ”Kom i tid”

Publicerad:
Precis som mot AIK tidigare under säsongen blir det fullsatt på lördag när DIF åter spelar en mycket viktig match i allsvenskan.
Precis som mot AIK tidigare under säsongen blir det fullsatt på lördag när DIF åter spelar en mycket viktig match i allsvenskan. Foto: FREDRIK KARLSSON

Degerfors IF:s allsvenska match på lördag hemma mot IFK Göteborg blir utsåld.

Timmie Falk, press- och kommunikationschef i DIF, konstaterar att det för andra gången den här säsongen blir ”lapp på luckan”. Även vårens hemmamöte med AIK lockade maximala 5 880 åskådare.

– De 1 644 sittplatsbiljetterna tog slut på nolltid. Det gick från ingenstans till att vi hade två spridda platser kvar. Ståplatsbiljetterna tog slut under måndagen, säger Falk.

Lagt undan biljetter

Men det finns fortfarande möjlighet att se matchen.

– Vi har lagt undan ett begränsat antal biljetter till hemmastå, för personer som inte har möjlighet att köpa innan. Dessa biljetter kan köpas på plats på lördag. Det är först till kvarn som gäller. Så kom i tid, uppmanar Falk alla som vill se det mycket viktiga bottenmötet i allsvenskan mellan DIF och IFK Göteborg.

Och just, ”kom i tid”, återkommer han till flera gånger under intervjun med tanke på att det blir så många åskådare.

Bra försäljning i sikte

Falk fortsätter:

– Det ska enligt SMHI:s prognos bli vackert väder. När det dessutom är en lördagsmatch hoppas och tror vi på bra försäljning inne på arenan. Det gör att vi ser fram emot intäkter på uppåt en miljon.

DIF:s publiksnitt i årets seriespel är inför lördagens match 3 967 åskådare. Det är en tydlig förbättring jämfört med förra året. Då kom 3 594 personer i snitt till de allsvenska hemmamatcherna.

Sportsligt sett har DIF två raka segrar bakom sig inför mötet med IFK Göteborg: Brommapojkarna besegrades hemma med 2–0 och mot IFK Värnamo blev det vinst borta med 1–0 i måndags.

Campos räddade tre poäng: ”Ett mål från oss alla”Solberg: ”Oerhört nöjda med tre poäng men måste kännas tungt för Värnamo”Sondre storspelade i målet och låg bakom DIF:s segermål: ”Otroligt viktig vinst”Campos sena mål frälste DIF i Värnamo – mycket viktig seger i bottenstriden

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollIFK GöteborgStora VallaTimmie Falk

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.