Hoppa till huvudinnehållet

Dags att nominera Årets Sola-kandidat

Publicerad:
Inspirerande, driftig glädjespridare. Känner du en sådan person kan det vara en kandidat till Karlstads kommuns utmärkelse Årets Sola.
Inspirerande, driftig glädjespridare. Känner du en sådan person kan det vara en kandidat till Karlstads kommuns utmärkelse Årets Sola. Foto: Lena Richardson

Nu efterlyser Karlstads kommun kandidater till utmärkelsen Årets Sola.

Det ska vara en person, man eller kvinna, som kan representera Karlstad i Eva-Lisa Holtz anda, driftig, glad och gästvänlig.

Det är nionde året som Karlstads kommun utser Årets Sola. Förra året gick utmärkelsen till Arne Ericson på Stadsmissionen i Karlstad för att han ”med passion för mat och råvaror skänker han glädje till såväl barnfamiljer som bostadslösa”.

Både privatpersoner, företrädare för föreningar eller företag kan nomineras och vinnaren utses av en jury som presenterar sitt val på galan 100° Karlstad den 17 november.

Känner du någon som borde uppmärksammas? Nominera på karlstad.se/sola senast 30 september.

Fakta

Tidigare Årets Sola-pristagare

2022 – Arne Ericson, Stadsmissionen i Karlstad.

2021 – Ia Pettersson Testouri, Dansstudion.

2020 – Linn Sönstebö Mossberg, Gamla Kraftstationen i Deje.

2019 – Anna Beck, paracyklist.

2018 – Soran Afrasiabi, engagerad i spontanidrott för unga på Kronoparken.

2017 – David Mathiasson, sprider idén om Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige.

2016 – Marie Niljung - engagerad för suicidprevention.

2015 – Linda Modin Klemner - arrangör av Barnmässan.

Tre kandidater återstår – snart utses ”Årets Sola 2022”

Artikeltaggar

Årets SolaArne EricsonBarnmässanEva-Lisa HoltzFritidsbankenGamla KraftstationenKarlstadKarlstads kommunLinda Modin KlemnerLinn Sönstebö MossbergMarie NiljungNäringslivNöje/KulturUtmärkelserVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.