Hoppa till huvudinnehållet

Surt för kunden när det görs skillnad på munk och munk

Publicerad:
Det gick inte som planerat när insändarskribenten skulle handla kaffebröd på Pekås Rud i Karlstad. Genrebild.
Det gick inte som planerat när insändarskribenten skulle handla kaffebröd på Pekås Rud i Karlstad. Genrebild. Foto: Chuck Burton/AP/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag var inne på Pekås på Rud i Karlstad och tänkte köpa ett par bullar.

Då såg jag att man fick ta tre för 15 kronor och man fick blanda fritt med kanelbullar, ringmunkar och wienerbröd. Så om jag bara köpte två bullar kostade det 18 kronor, men om jag lade till en ringmunk kostade det bara 15 kronor. Okej, tänkte jag och tog två kanelbullar och en ringmunk med choklad. Men när jag kom till kassan fick jag betala 25 kronor. Det visade sig att endast ringmunkar med socker ingick, inte ringmunkar med choklad.

Jag hade förstått det om ringmunkar med choklad hade varit dyrare än de med socker, men de var faktiskt två kronor billigare.

Att tala med personalen var som att tala med en vägg. De menade med bestämdhet att endast en sorts ringmunk räknades som ringmunk.

Det handlar om småsummor, men jag gissar att Pekås totalt får in stora summor genom det här obskyra sättet att låta kunderna betala 10 kronor mer än vad som stod på skylten.

Robert

***

SVAR DIREKT: Ringmunkar med choklad har ett annat pris

Det är absolut inte vår ambition att vilseleda våra kunder. Tvärtom har vi alltid som ambition att tydligt, öppet och ärligt berätta om Pekås konkurrenskraftiga priser både i vår marknadsföring och kundupplysning. I det här fallet ingick det bullar och ringmunkar till det lägre priset, medan ringmunkar med choklad har ett annat pris, vilket också är utsatt på hyllkanten.

Men vi håller med dig om att prisinformationen kan vara förvillande och behöver förtydligas ytterligare. Vi kommer därför att åtgärda detta snarast.

Välkommen att kontakta undertecknad för ytterligare frågor.

Tony Carlsson

VD, Pekås

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadMarknadsföringMat och dryckPekåsRud