Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad cykelsatsning i Branäs: ”En bedrift denna sommar”

Publicerad:
Branäsgruppen summerar en lyckad satsning på cykelturism sommaren 2023.
Branäsgruppen summerar en lyckad satsning på cykelturism sommaren 2023. Foto: Branäsgruppen

Branäs ser tillbaka på en lyckad sommar när det gäller sina satsning på cykelturism. Detta efter en närmare två månader lång säsong.

När Branäsgruppen sammanfattar säsongen så ser man att sommarverksamheten gått i mål med nästan identiska siffror gentemot fjolårets säsong, vilket i sammanhanget är en utmärkande prestation då förutsättningarna rent vädermässigt inte har varit de bästa under sommaren, skriver Branäsgruppen i ett pressmeddelande.

– Vi bedriver en verksamhet utomhus vilket gör att vi är känsliga för väder och vind. Att vi i stort sett tangerat fjolårets lyckade resultat ser jag som en bedrift denna sommar, säger Mikael Elford, kommersiell chef Branäsgruppen, i pressmeddelandet.

Branäs öppnade sin säsong för cykling på midsommarafton och presenterade då många nyheter för säsongen.

Bland annat så byggdes den populära gröna leden Solsvängen om från grunden för att ge ännu mer flyt och flera andra leder har uppdaterats med nya spångar, broar och velodromer.

– Familjerna gillar Solsvängen väldigt mycket! Vi har lagt stora resurser på att göra leden roligare med svängar, hopp och gupp, så det är jätteroligt att våra gäster uppskattar resultatet av det hårda arbetet. Cross country-leden, som fick sig ett stort lyft inför säsongen, har också varit väldigt uppskattad, säger Patrik Buhrkall-Nilsson, sportchef Branäsgruppen, i pressmeddelandet.

Anläggningen stängde för sommaren 13 augusti efter en närmare två månader lång säsong. Sedan premiären har responsen varit god från anläggningens gäster som hyllat årets nyheter, skriver Branäsgruppen.

Gästerna är snabba med att säkra skidsemestern i Branäs: ”En fjärdedel bokat”Branäs rekrytering är igång – 280 säsongsarbetare behövs inför vinternBranäs först i Sverige att testa ny Swish-tjänstBranäsbackarna blir cykelleder – och uppför tar man liften

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenCyklingPremiärerVäderVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.