Hoppa till huvudinnehållet

Kristoffersson tillbaka i RallyX – har fortfarande chans på titeln

Publicerad:
Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby kör avslutningen i RallyX och har chans på titlar. Johans son Colin får dock bida sin tid.
Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby kör avslutningen i RallyX och har chans på titlar. Johans son Colin får dock bida sin tid. Foto: QNIGAN

Johan Kristoffersson gör comeback i RallyX efter att ha missat en tävlingsomgång och har fortfarande i allra högsta grad chans på titeln.

– Klart man vill vinna, säger han.

Nästa helg, den 25–27 augusti, är det dags för sjunde deltävlingen av nio i den nordiska rallycrosserien, i norska Grenland. KMS-teamet missade dubbeltävlingen i finska Kouvola senast, men kommer nu med VM-duon Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby.

Kristoffersson kan att ta ett grepp om totaltiteln och Ole Christian Veiby kan bli norsk mästare.

– Vi vill förstås alltid tävla och tar chansen när den dyker upp, säger teamchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Trots två missade deltävlingar har Johan Kristoffersson slagläge inför avslutningen i Grenland och Höljes helgen därpå.

Kevin Eriksson har flest poäng för tillfället, men alla förare måste räkna bort en tävlingshelg och då leder Kristoffersson serien med en poäng.

– Ett mästerskap är alltid ett mästerskap. Klart man vill vinna och det brukar alltid bli bra tävlingar i Rally X, säger Johan.

I nordiska serien gäller inga elbilar. KMS-teamet får damma av sina gamla Volkswagen Polo GTI Supercar. De båda kärleksfullt namngivna bilarna har börjat få en ansiktslyftning.

– “Grisen” är nykammad och “Bettan” är nypermanentad, skojar Tommy Kristoffersson.

– Vi har en viss hatkärlek till de där bilarna. I Danmark hade vi alla möjliga problem, så det var knappt att vi ville ta med dem hem, men i Tierp fungerade de klockrent och var riktigt snabba.

Trots åldern finns det kapacitet i trotjänarna.

– Det är gamla bilar som har varit med länge så det är alltid en viss ångest inför vad som kan hända, men det är roligt när det lyckas. Jag hoppas på en helg utan tekniska problem och att det blir mycket körning, säger Johan Kristoffersson.

För Ole Christian Veiby står en titel på spel redan i Grenland. Norska mästerskapet avgörs nämligen samtidigt. Tävlingens bäste norrman tar guldet.

– Den titeln har jag inte vunnit tidigare så det blir kul att köra om, säger Veiby.

Banan i Grenland blir en ny upplevelse för alla i teamet utom just Veiby.

– Jag körde crosskart där en gång för länge sedan och så har jag testat med en rallybil, däremot aldrig kört rallycross. Men det är en fin anläggning. Ganska snabb bana med ett hopp uppe på toppen, berättar Veiby, som “värmer upp” med Sommer Rally Grimstad i norska rallymästerskapet redan den här helgen. Han ligger tvåa totalt.

Tredje VM-tävlingen i rad stoppad – Kristoffersson kritisk: ”Oacceptabelt”

Artikeltaggar

DanmarkJohan KristofferssonKristoffersson MotorsportOle Christian VeibyRallycrossRallyXSportTierpTommy KristofferssonVolkswagen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.