En restaurang i Kristinehamn får nu kritik från kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Det saknades tvål och torkmöjligheter på personaltoaletten och upptinat kött var för varmt.
Det var vid en oanmäld inspektion som avvikelserna upptäcktes.
I protokollet framgår att restaurangen inte genomför temperaturkontroll vid mottagning av frysvaror.
– Vid kontrolltillfället låg marinerat kött på upptining. Yttemperaturen på köttet var mellan +18 - +20 grader. Enligt verksamheten ska köttet hålla en temperatur på max 8 grader, enligt protokollet.
Det framgår också att restaurangen kastade köttet eftersom det höll en för hög temperatur.
Miljö- hälsoskyddsinspektören konstatera att verksamheten saknar rutin för hur upptining av livsmedel ska ske på ett säkert sätt.
Vidare får restaurangen en avvikelse i protokollet under rubriken personlig hygien då det saknades tvål och torkmöjligheter på personaltoaletten. De fick också avvikelse för kött i frysen som saknade heltäckande skydd.