Hoppa till huvudinnehållet

Restaurang får bakläxa – fick kasta för varmt kött och saknade tvål

Publicerad:
Miljöinspektörer brukar ofta kontrollera temperaturer vid livsmedelsinspektioner. Genrebild.
Miljöinspektörer brukar ofta kontrollera temperaturer vid livsmedelsinspektioner. Genrebild. Foto: Madeleine Sandström

En restaurang i Kristinehamn får nu kritik från kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Det saknades tvål och torkmöjligheter på personaltoaletten och upptinat kött var för varmt.

Det var vid en oanmäld inspektion som avvikelserna upptäcktes.

I protokollet framgår att restaurangen inte genomför temperaturkontroll vid mottagning av frysvaror.

– Vid kontrolltillfället låg marinerat kött på upptining. Yttemperaturen på köttet var mellan +18 - +20 grader. Enligt verksamheten ska köttet hålla en temperatur på max 8 grader, enligt protokollet.

Det framgår också att restaurangen kastade köttet eftersom det höll en för hög temperatur.

Miljö- hälsoskyddsinspektören konstatera att verksamheten saknar rutin för hur upptining av livsmedel ska ske på ett säkert sätt.

Vidare får restaurangen en avvikelse i protokollet under rubriken personlig hygien då det saknades tvål och torkmöjligheter på personaltoaletten. De fick också avvikelse för kött i frysen som saknade heltäckande skydd.

Artikeltaggar

HygienKöttKristinehamnMat och dryckRestaurangerVäderVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.