Hoppa till huvudinnehållet

Bygg en ny högstadieskola på Tingvalla IP!

Publicerad:
Tingvalla IP är en av de allra bästa platserna i kommunen för en ny skola, tycker insändarskribenten.
Tingvalla IP är en av de allra bästa platserna i kommunen för en ny skola, tycker insändarskribenten. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kommunen har skyltat för behov av en ny högstadieskola. Man har tydligen inte bestämt plats ännu. En helt ypperlig plats är gamla Tingvalla idrottsplats. Centralt belägen, lättnåelig och kan erbjuda mycket fina och lämpliga ytor för den verksamhet, som kan och bör bedrivas för och av elever på en högstadieskola.

Så förutom behövliga lärosalar, matsal, personalutrymmen och övriga gemensamma inomhusytor så behövs naturligtvis en stor rymlig gymnastiksal med allt vad därtill hör. Denna sal skall vara utrustad för olika slags inomhusidrott och övningar.

Kommunen saknar ju uppenbarligen salar för innebandy, basketbollspel, klätterväggar m.m. Salen skulle då kunna användas på icke skoltid av olika föreningar.

Dessutom behövs ytor utomhus för att eleverna på ett naturligt sätt skall kunna ha möjligheter att röra på sig. Därför bör en långsida av befintliga löparbanor bevaras och rustas upp så att exempelvis gymnastiklektioner kunde förläggas till dessa ytor. Men även under raster och eventuella håltimmar skulle det vara möjligt för eleverna att röra på sig ute i friska luften. Plats finns ju också för en större gräsplan för allehanda bollspel m.m.

Somliga säger ju att det är nyttigt för ungdomar att röra på sig och om detta förslag går igenom så blir det möjligt på många, många sätt. Allt för elevernas liv och hälsa! Kommunens politiker torde väl ha hört detta av större expertis än undertecknad.

Tingvalla IP är en av de allra bästa platserna i kommunen för en ny skola. Dessutom vore det stimulerande för alla inom skolans väggar att få arbeta på en plats som rymmer så många fina minnen av de många idrottsstjärnor som fostrats på dessa ytor. Alltså många fina föredömen!

Rune Wallquist

Artikeltaggar

IdrottsplatsSkola och utbildningSkolorSportTingvallaTingvalla IP