Hoppa till huvudinnehållet

Hockeyprofilens succé – vid sidan av isen: ”Helt omöjligt”

Publicerad:
Pierre Johnssons har en fullspäckad höst och vinter. Arkivbild.
Pierre Johnssons har en fullspäckad höst och vinter. Arkivbild. Foto: Ola Westerberg

FBK-fostrade Pierre Johnsson når inte enbart framgångar på isen och från båset – även i näringslivet tycks han trivas.

Trots två tränarjobb gör han nu också succé med ett hälsokostföretag.

– Jag har jobbat väldigt hårt, säger han.

Pierre Johnsson som har Färjestad BK som moderklubb, tvingades på grund av skadeproblematik avsluta sin ishockeykarriär 2013, då i Frölunda HC.

Förutom tolv års erfarenhet av spel på SHL-nivå har Skellefteå och juniorkronornas assisterande tränare även ett tredje pågående jobb att sätta upp på meritlistan – ett hälsokostföretag, RE:DO, som gör succé internationellt.

– Grundtanken till skapandet kom när jag spelade i Frölunda. Jag åt alltid frukost i bilen, jag hade gjort i ordning smoothie innan. Men problemet var att det saknades ju alltid något hemma när man skulle göra den där smoothien och att göra shakes och sådant blir sådan röra. Jag ville bara ha något enkelt som mättade lika mycket som havregrynsgröt och två ägg, som man inte behövde göra i ordning själv.

Pierre Johnsson

Född: 1984

Från: Karlstad

Hockeykarriären: Lämnade Färjestad som 18-åring för allsvenska Mora, därefter tog han klivet upp i dåvarande Elitserien tillsammans med Luleå. De sista tre åren spenderades i Frölunda.

Tidigare tränarjobb: Huvudtränare i Frölunda J20.

Därför har de lyckats

Vägen till framgången inom näringslivet har dock varit lång och tålamodet har satts på prov, flera gånger.

– Vi fick olika varor skickade hem i början med olika smaker, det är en svår blandning att få ihop. Det smakade rent ut sagt skit i början, men efter ett år ungefär så hittade vi rätt, då smakade det jäkligt bra.

Att varorna är mjölkfria och näringsrika, samt växtbaserade tror 39-åringen är anledningen till att hans företag inte blivit ett i mängden.

Företagets succé fick man ett kvitto på när organisationer inom sportbranschen hörde av sig om sponsring och samarbeten, varav de flesta är svenska hockeyklubbar.

– Jag har jobbat väldigt hårt med de det senaste åren, vi har haft lyckan att investerare gått in som då gjort att vi kunnat anställa folk. Min fru är vd och kan lägga tid och fokusera på det jobbet.

Mötena i Löfbergs Arena

Utöver arbetet med hälsokostföretaget har Johnsson sedan två år tillbaka varit assisterande tränare i Skellefteå och ifjol fick han även samma post i Juniorkronorna – tillsammans med värmlänningen Gereon Dahlgren.

Hur kombinerar man två tränarjobb som pågår under samma period?

– Man har en väldigt bra arbetsgivare, Skellefteå AIK, som vill ge en möjligheten att utvecklas och skapa kontakter. Att få se inslag och olika vinklar av hockeyn och juniorvärlden. Det är en nyckel.

Pierre Johnsson och Gereon Dahlgren under ett uppdrag med Juniorkronorna. Arkivbild.
Pierre Johnsson och Gereon Dahlgren under ett uppdrag med Juniorkronorna. Arkivbild. Foto: SIMON HASTEGÅRD

39-åringen har bra koll på Färjestad trots att det är över 20 år sedan han representerade klubben som spelare.

– Jag brukar följa lagen jag spelat i och Färjestad är inget undantag. De har ett starkt lag och de kommer att vara med och fajtas i toppen i år. Det ska bli spännande och se, det brukar alltid vara roliga matcher när vi möter dem.

Och om sitt egna lag säger han så här.

– På forwardssidan är vi fortfarande lite tunna, en del spelare som försvunnit, vi tappade Joakim (Lindström) senast, men det har kommit in spännande namn så ingen oro så. Sedan kom en talangfull komponent hem nu med, Oscar (Lindberg), en extrem skjuts framåt för oss. Ska bli intressant och se.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrFrölunda HCGereon DahlgrenIshockeyJuniorkronornaPierre Johnsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.