Hoppa till huvudinnehållet

Kläfford och Francis till Kullens Gårdsfest: ”Bra stämning, bra vibe”

Publicerad:
Maja Francis har frälst sommar-Sverige med sin countryaktiga utstrålning och särpräglade sångstil.
Maja Francis har frälst sommar-Sverige med sin countryaktiga utstrålning och särpräglade sångstil. Foto: Emilia-Bergmark-Jimene

I början av september går Kullens Gårdsfest av stapeln igen. Årets artister är Chris Kläfford och Maja Francis som båda gjort sig namn via kända tv-program genom åren.

– De kompletterar varandra bra rent musikaliskt, säger arrangören Daniel Engh.

Den som trodde att sommarsäsongen var över när det gäller mysiga konserter har helt klart fel. En av de finaste sommarscenerna i södra Värmland hittar man i Väse på Kullens Gård som nu fortsätter sin tradition att bjuda in till tvådagars minifestival i slutet av säsongen. I år flyttar dock spelningarna in i ladan.

– Vi valde att göra så eftersom vi kör lite senare på året denna gången. Förra året hade vi 1500 i publiken eftersom vi körde utomhus, nu har vi platser för cirka 200 per dag men det kommer också bli nice, säger arrangören Daniel Engh.

Intimt och avskalat

Kullens Gårdsfest går i år av stapeln 8-9 september och under den första kvällen spelar ingen annan än Chris Kläfford. Sångaren från Lindesberg vann Idol 2017 och alla minns väl hans tolkning av John Lennons ”Imagine” som tog både publik och jury med storm.

Chris Kläffords själfulla röst kommer att smeka publikens öron på Kullens Gård.
Chris Kläffords själfulla röst kommer att smeka publikens öron på Kullens Gård.

– Chris har jag velat få hit länge men det har inte klickat med bokaren förrän nu. Jag tror att det kommer passa väldigt bra med det formatet vi har, det blir intimt och avskalat solo med akustisk gitarr, säger Daniel Engh.

2019 medverkade Chris Kläfford i America’s Got Talent där han tog sig hela vägen fram till semifinal. Hans auditions har setts av över 100 miljoner tittare på YouTube och hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats.

Mer drag

Den 9 spetember är det Maja Francis tur på scen. Efter att ha gjort succé i tv-programmet Så Mycket Bättre inledde hon året med att turnera som gäst på First Aid Kits Europaturné följt av hennes första egna turné.

– Det här blir mer drag, ett fint komplement. Maja slog ju igenom stort efter Så Mycket Bättre och är extremt bra live, det kommer bli spännande att se!

Arrangören Daniel Engh tror på en trevlig helg på Kullens Gård.
Arrangören Daniel Engh tror på en trevlig helg på Kullens Gård. Foto: Nathalie Forsström

Under 2022 nominerades Maja och hennes album med tolkningar från Så Mycket Bättre till Grammis, P3 Guld och Nordic Music Award och har tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press. Att publiken gillar detta stjärnskott är uppenbart, snudd på alla spelningar hon har gjort har blivit slutsålda.

Förutom livemusik bjuder Kulles Gårdsfest även på en minimarknad.

– Vi har ett gäng utställare på plats, ett bageri, ett musteri, lite konst och en food-truck som kommer att finnas på plats. Det blir ett härligt häng, bra stämning, bra vibe, lite musik innan spelningarna, säger Daniel Engh.

Artikeltaggar

ArtisterChris KläffordDaniel EnghFirst Aid KitIdolKonserterLindesbergMaja FrancisMusikNöje/KulturP3 GuldSpelningarSpotifyVärmlands länVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.