Hoppa till huvudinnehållet

Här arrangeras illegala rejv – se unika bilder: ”Alternativ värld gömd i skogarna”

Publicerad:
Ett 50-tal personer hade samlats för att dansa på rejvet i den lilla skogsgläntan utanför Karlstad.
Ett 50-tal personer hade samlats för att dansa på rejvet i den lilla skogsgläntan utanför Karlstad. Foto: NWT redaktion

I augusti hölls ett illegalt skogsrejv i utkanten av Karlstad.

Rejvarna Tina och Per berättar om varför de brukar gå på rejv.

– Jag är så tacksam för att jag fann rejvvärlden. Där får man vara sig själv precis som man är, säger Tina.

Samma dag som rejvet ska hållas dyker en vägbeskrivning och en gps-position upp i det privata Facebookeventet. Festen ska börja klockan 23.00.

På en grusväg, utan gatlampor, i utkanten av Karlstad är det nattsvart. Månen hänger lågt och den viskar om en molnfri natt.

En övervuxen skogsväg går ut i skogen ner mot Vänern. Dov musik hörs mellan träden.

En kilometer in öppnar sig en liten skogsglänta där musiken bultar ur två större högtalare. Framför dj:en dansar ett 50-tal personer.

Tina, som egentligen heter något annat, är 27 år och gick på sitt första rejv som 15-åring.

– Jag går på rejv för att det är den plats där jag känner mig allra mest hemma. Min första skogsfest förändrade mig och hela min värld. Där möts man av kärleksfulla blickar och kramar istället för att någon dömer dig.

Via ett privat Facebookevent får besökarna veta var rejvfesten hålls.
Via ett privat Facebookevent får besökarna veta var rejvfesten hålls. Foto: NWT redaktion

För Per, som egentligen heter något annat, är rejv en plats där han får utlopp för sin energi.

– För cirka 14 år sedan så sökte jag någonting i livet där jag verkligen kunde få total utlopp för min energi. Jag hamnade på min första skogsfest och där dansade jag ur mig totalt hela natten fram till morgonen.

Pers första rejvupplevelse blev en fullständig urladdning.

– Jag hade aldrig känt min kropp så slut på energi. Varenda cell var helt tom. Det var en helt fantastisk känsla. Sen den kvällen blev jag helt förtrollad av rejvscenen.

På rejv kan jag slappna av, känna mig fri, vara den jag är på alla sätt utan att någon dömer mig.
Per

Det är god stämning och musiken är mjuk. Det är genren UK garage som spelas, elektronisk musik inspirerad av garage house med inslag av dance-pop, R&B, och jungle.

– Gemenskapen inom rejvvärlden är helt magisk. Vi alla möts tillsammans i den djupa skogen för att förenas i vår kärlek till dans. Tillsammans blir vi som en enda stor dansande organism som rör sig i kärlek under månskenet, omslutna av varandra och naturen, säger Tina.

Strobe-lampor har placerats ut och likaså rökmaskin, men det är mörkt och lätt att snubbla på den ojämna skogsmarken.

– På rejv kan jag slappna av, känna mig fri, vara den jag är på alla sätt utan att någon dömer mig. Att känna att man kan uttrycka sig precis som man själv känner på dansgolvet är så frigörande, säger Per.

Intill dansgolvet satt en hängmatta och en bar hade ställts upp. Peace, Love, Unity och Respect, förkortas P.L.U.R och är en uppsättning principer som förknippas med ravekultur. ”Det cirkulerar en allmän respekt, acceptans och öppenhet mot alla som är svår att hitta på mer konventionella tillställningar”, säger Per.
Intill dansgolvet satt en hängmatta och en bar hade ställts upp. Peace, Love, Unity och Respect, förkortas P.L.U.R och är en uppsättning principer som förknippas med ravekultur. ”Det cirkulerar en allmän respekt, acceptans och öppenhet mot alla som är svår att hitta på mer konventionella tillställningar”, säger Per. Foto: NWT redaktion

På andra sidan dansgolvet finns en hängmatta och en uppställd bar, med dryck till försäljning. Där sitter ett tiotal personer.

– Jag har lärt känna några av mina absolut närmaste vänner efter många timmars dansande tillsammans. Rejv ger massvis med kärlek, lekfullhet, kreativitet, inre läkande processer, vänner och värme, säger Per.

Vid barhörnan håller några i ballonger, fyllda med förmodad lustgas. Intill ligger två personer på en filt och pratar. Vid en sten sitter en kille och plockar med gräs som han har med i en plåtask.

Att känna att man kan uttrycka sig precis som man själv känner på dansgolvet är så frigörande.
Per

Totalt ska fem dj:s spela under natten. Den sista akten är tänkt att avslutas klockan 05.00.

– Man blir helt begeistrad av det faktum att det finns en alternativ värld gömd ute i skogarna där det faktiskt förekommer enbart kärlek och respekt, säger Tina.

Rejvarrangören om illegala skogsrejv och droger: ”Ett tillstånd av eufori”Illegala rejv inget större problem för polisen: ”En liten del av narkotikamarknaden”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKärlekKarlstadMusikNöje/KulturSamhälleTechnoVänern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.