Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Flera narkotikaärenden för polisen under fredagsnatten

Publicerad:
Polisen i region Bergslagen har fått hantera ett flertal narkotikaärenden under natten mot lördag.
Polisen i region Bergslagen har fått hantera ett flertal narkotikaärenden under natten mot lördag. Foto: Janerik Henriksson/TT

Polisen i region Bergslagen beskriver natten mot lördag som lugn, men med ett flertal narkotikabrott runt om i länet.

– När det inte är lika många grövre brott så har vi tid att fokusera på andra saker, säger presstalesperson Christina Hallin.

22.19 Kristinehamn

En man i 35-årsåldern plockas in för provtagning av polispatrull i Kristinehamn då de misstänker att han är narkotikapåverkad.

23.37 Sunne

En kille i övre tonåren med A-traktor misstänks för olovlig körning i Torsberg. Polisen tror att A-traktorn kört snabbare än vad lagen tillåter och beslagtar fordonet för en teknisk undersökning.

Christina Hallin, polisens pressinformatör
Christina Hallin, polisens pressinformatör Foto: LARS HEDELIN

– Tyvärr är det alldeles för vanligt att ungdomar kör med manipulerade fordon, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson Polisregion Bergslagen.

02.09 Karlstad

Nästa person att tas med för provtagning är en man i 20-årsåldern i Karlstad som enligt polisen visar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad.

02.31 Arvika

En halvtimme senare är det två killar i äldre tonåren som också misstänks vara narkotikapåverkade i Arvika centrum.

04.51, Arvika

Det har också varit inbrott i ett kapell i Prästgården. En eller flera personer har tagit sig in genom ett fönster, men det är oklart vad, eller om något, har blivit stulet. Polisen har sökt spår efter de misstänkta i kapellet.

Christina Hallin beskriver fredagskvällen och lördagsmorgonen som ovanligt lugn.

– Det har varit väldigt många rutinärenden. När det inte är så många grövre brott så har vi tid att fokusera på andra saker.

Artikeltaggar

A-traktorArvikaBrott, lag och rättKarlstadKristinehamnNarkotikabrottOlovlig körning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.