Hoppa till huvudinnehållet

”Nästet” invigt – nytt elevboende på SG/Södra viken

Publicerad:
Så här ser det nya elevboendet på SG/Södra viken ut. Och nu är anläggingen invigd inför skolstart.
Så här ser det nya elevboendet på SG/Södra viken ut. Och nu är anläggingen invigd inför skolstart. Foto: Katarina Håkansson

Nu är ”Nästet” invigt, för så är namnet på SG/Södra vikens nya elevboende med plats för 30 elever och de kan flytta in från och med nu på måndag.

SG/Södra viken i Sunne kommun har liksom andra gymnasieskolor skolstart i nästa vecka.

– Från och med måndag 14 augusti kan 30 elever flytta in i sitt helt nya elevboende Nästet på Södra Viken. En historisk satsning med nybyggnation av elevboende möjliggör det nu för skolan att erbjuda både årskurs 1- och årskurs 2 elever boende på plats på skolan, en trygghet för både elever och vårdnadshavare. Totalt har nu skolan 120 platser på internatet, berättar Katarina Håkansdotter, informatör och marknadsförare på SG/Södra viken.

Rektor Monica Olofson, Anton Bengtsson, kontaktpolitiker och Henrik Frykberger, kommunalråd, vid invigningen av nya elevboendet på SG/Södra viken.
Rektor Monica Olofson, Anton Bengtsson, kontaktpolitiker och Henrik Frykberger, kommunalråd, vid invigningen av nya elevboendet på SG/Södra viken. Foto: Katarina Håkansson

Till fanfar av rektor Ronnie Palmquists trombon klipptes bandet av kontaktpolitiker Anton Bengtsson (M). Även kommunalrådet Henrik Frykberger (M) deltog.

– Resultatet är 15 dubbelrum, alla med egen ingång, mindre pentry samt dusch/wc på rummet, berättar Katarina Håkansdotter.

Byggnationen har utförts av Sunneföretaget Webk AB med underentreprenörer och slutbesiktningen genomfördes enligt tidplan i början av veckan tillsammans med Sunne Fastighets AB.

Artikeltaggar

Anton BengtssonByggnationGymnasieskolanHenrik FrykbergerInvigningarMonica OlofsonSkola och utbildningSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.