Hoppa till huvudinnehållet

Man blåste positivt – polisen fick lämna utan anmälan: ”Går inte att styrka körningen”

Publicerad:
En äldre man ska ha kört alkoholpåverkad i Färgelanda. Genrebild.
En äldre man ska ha kört alkoholpåverkad i Färgelanda. Genrebild.

Polisen åkte ut på ett ärende om en misstänkt rattfyllerist i Färgelanda under fredagen. Föraren ska ha kört på fel sida av vägen och ha luktat alkohol. Men polisen fick lämna utan någon anmälan.

– Vi måste ha någon som säger och kan stå bakom att han faktiskt har kört bilen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Det var på fredagseftermiddagen som polisen fick ett larm om en misstänkt rattfyllerist vid en parkering intill Coop i Färgelanda.

Enligt inringaren luktade mannen alkohol och ska bland annat ha kört på fel sida av vägen.

– Det är flera personer som försöker stoppa honom från att köra iväg, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Till slut får personerna stopp på bilen, men föraren vägrar lämna ifrån sig bilnycklarna.

Polisen kommer fram till platsen och föraren, en man i 80-årsåldern, blåser positivt vid alkoholtestet.

Däremot vill ingen av personerna som larmade eller var med och stoppade bilen vittna om att mannen faktiskt har kört bilen. På grund av det kan inte polisen inte göra någon anmälan.

– Vi måste ha någon som säger och kan stå bakom att han faktiskt har kört bilen. Det går alltså inte att styrka körningen, säger Thomas Fuxborg.

Under fredagskvällen stoppade polisen även en annan bil inne i Färgelanda centrum. Föraren blåste då positivt och eftersom polisen såg honom köra bilen kunde de skriva en anmälan om misstänkt rattfylleri.

Artikeltaggar

AlkoholBrott, lag och rättCoopFärgelandaParkeringRattfylleriThomas Fuxborg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.