Hoppa till huvudinnehållet

Falsk kommunanställd tog ut varor från brukare

Publicerad:
Bilden är från en annan butik
Bilden är från en annan butik Foto: Hasse Holmberg/TT

En person sa sig tillhöra ett vårdlag i kommunen och på det sättet tog hon ut varor från en brukares konto.

Under maj och juli i år var en kvinna i 40-årsåldern inne på ICA Maxi och tog ut varor för 20 800 kronor. Hon tog ut varor under sju tillfällen.

Hon berättade för personen i kassan att hon ingick i ett vårdlag i Karlskoga kommun. Med sig hade hon en brukarens kundnummer, en man i 75-årsåldern. Hon förklarade att mannen inte kunde handla själv så då brukar vårdlaget handla åt honom.

Mannen blev misstänksam när det kom hem fakturor på varor han inte fått och larmade då polisen.

Kalle Näsman är tillförordnad utredningschef på Karlskogapolisen.

– Vi har namnet på en kvinna som är skäligen misstänkt för bedrägeri. Kvinnan är utpekad av anmälaren. Sedan finns tidpunkt för brotten och övervakningskameror. Det är oklart hur hon kommit över kundnumret, säger Kalle Näsman.

Artikeltaggar

BedrägerierBrottBrott, lag och rättICA ABKalle NäsmanKarlskoga kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.