Hoppa till huvudinnehållet

Tre mål av Viktor Qvist när IFK Ås vann

Publicerad:

Viktor Qvist stod för ett hattrick när IFK Ås besegrade Gunnarskog/Bortan på bortaplan i division 6 Värmland västra herr i fotboll med 6-0 (2-0). Övriga mål för bortalaget gjordes av Arvid Ränkeskog 2 och Björn-Erik Sörensen.

– En viktig match för båda lagen som vi tar kommandot i direkt. Får också relativt snabbt ett ledningsmål. Vi fortsätter att ha ett bra grepp om händelserna och utökar till 0-2 innan paus då Viktor Q gör sitt första mål för kvällen då han nickar in en hörna. Andra halvlek börjar bra när Viktor slår in en målvaktsretur till 0-3. Andra halvlek fortsätter som första där vi har bra koll på matchen och gör ytterligare tre mål till slutresultatet 0-6. Matchens sista mål gör återigen Qvist som därmed fixar ett hattrick. En stabil insats av alla 15 spelare som var med och en väldigt viktig seger, kommenterade IFK Ås lagledare Lars Andersson efter matchen.

Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman om matchen:

– Vi får gratulera Ås till en mycket välförtjänt seger. Vi kommer inte alls upp i nivå idag och jag förstod att vi skulle få jobbigt då vi haft svårt att få spelare till att komma på träning, vi har endast varit 4-5 spelare efter sommaruppehållet på träning och det är alldeles för dåligt, så det märktes att vi var efter i allt i matchen kändes det som. Dock ska sägas att vi hade lite mer bollinnehav än Ås idag, men motståndarna hade 2 spelare som var den största skillnad emellan lagen tyckte jag. Arvid Ränkeskog och David Henriksson gjorde lite som de ville i denna match tyvärr. Vi är också för uddlösa framåt i år och det är ett problem vi haft hela året. Idag hade dessutom med 3 spelare på bänken som inte gjort en träning i år. Vi får kämpa vidare och ta nya tag på söndag mot Slottsbron.

För IFK Ås gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Gunnarskog/Bortan är på tionde och sista plats.

Gunnarskog/Bortan tar sig an Slottsbron i nästa match hemma söndag 13 augusti 17.30. IFK Ås möter Gillberga borta lördag 12 augusti 14.00.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland västraFotbollGunnarskog/BortanGunneviIFK Ås

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.