Hoppa till huvudinnehållet

Trots hälsoproblemen – engelskt filmteam på plats hos ”Svennis”: ”Gör en dokumentär”

Publicerad:
England gör dokumentär som avtäcker Sven-Göran Erikssons påverkan på fotbollens globala scen.
England gör dokumentär som avtäcker Sven-Göran Erikssons påverkan på fotbollens globala scen. Foto: PAUL THOMAS

I april berättade Sven-Göran Eriksson om att han drabbats av hälsoproblem. Exakt vad det handlar om är inte offentligt, och något som han vill hålla privat.

Anders Runebjer som är ”Svennis” vän och advokat berättar att han är under behandling och att han just nu har besök från England hemma i Björkefors.

– Det är ett filmteam på plats för att göra en dokumentär om honom, avslöjar Anders Runebjer.

Det var i april tidigare i år som det meddelades att Sven-Göran Eriksson, sportchef i storsatsande Karlstad Fotboll, hade drabbats av hälsoproblem.

I ett meddelande som publicerades på klubbens hemsida, meddelade ”Svennis” att han tillfälligt skulle ta ett steg tillbaka från sportchefsrollen och samtidigt minska sitt engagemang i offentliga åtaganden.

”Jag, Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag. Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv.”

Sven-Göran Eriksson tränade det engelska landslaget mellan 2001 och 2006. Där fick han hantera världsstjärnor som David Beckham (vänster i bild) och Michael Owen (till höger).
Sven-Göran Eriksson tränade det engelska landslaget mellan 2001 och 2006. Där fick han hantera världsstjärnor som David Beckham (vänster i bild) och Michael Owen (till höger). Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Sven-Göran Eriksson har valt att inte berätta om detaljerna kring den exakta sjukdomen.

Han har istället bett sin vän och juridiska ombud, Anders Runebjer, att kommunicera eventuella uppdateringar om hans hälsotillstånd.

– Han är inte frisk och han genomgår just nu en behandling som han gärna hade sluppit, så mycket kan jag säga. Nu är vi bara glada över att han kan vara hemma och han njuter av att familj och vänner kan hälsa på, säger Anders Runebjer till NWT och fortsätter:

– Annars är han positiv och glad och pratar mycket fotboll. Han har haft en hektisk sommar med mycket besök som sagt. Idag kommer det även ett engelskt filmteam som ska göra en dokumentär om honom.

England gör film om den svenska tränarikonen.
England gör film om den svenska tränarikonen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Exakt när dokumentären kommer ut är något som ligger bortom Anders Runebjers vetskap.

Han berättar att inspelningen är igång och att det förmodligen kommer dyka upp några andra välbekanta ansikten i dokumentären.

"Svennis" om sjukdomen: ”Har bra och mindre bra dagar”

– Efter att han blivit hyllad på Stadio Olimpico nere i Rom innan matchen mellan Roma och Lazio i mars tidigare i år så är det många som stämt in i hyllningskören. Vi hoppas att det blir fler genom dokumentärfilmen. Där kommer det definitivt vara med lite gamla kompisar.

När du säger ”gamla kompisar”, menar du då till exempel ”Svennis” gamla lagkapten i det engelska landslaget, David Beckham?

– Jag vet inte exakt hur långt de har kommit, men det är säkert produktionsbolagets dröm att få med såna namn, avslutar Anders Runebjer.

Sven-Göran Eriksson

Födelsedatum: 5 februari 1948 (75 år)

Födelseort: Sunne, Värmland.

Noterbara uppdrag som klubblagstränare: Degerfors, IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City, Notts County, Leicester City.

Noterbara uppdrag som landslagstränare: England, Mexiko, Elfenbenskusten, Filippinerna.

Noterbara meriter: SM-guld, Uefacupen, ligamästare i Portugal tre gånger, cupvinnarcupen, Serie A, med mera.

Artikeltaggar

DokumentärerDokumentärfilmEnglandFilmFotbollIF Karlstad FotbollRomSven-Göran ErikssonTorsbyTV

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.