Hoppa till huvudinnehållet

Consid tog hem stort avtal med MSB

Publicerad:
Carl Drejhammar är kontorschef på Consid i Karlstad.
Carl Drejhammar är kontorschef på Consid i Karlstad. Foto: Lisa Olaison

It- och kommunikationsföretaget Consid med kontor i Karlstad har vunnit ett större avtal med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Avtalet handlar om att vässa myndighetens webbplatser och digitala tjänster.

– Det känns väldigt hedersamt för oss att få i hamn en så här stor affär. MSB är en av det svenska samhällets viktigaste funktioner. Det är ett viktigt uppdrag som förpliktigar. Uppdraget handlar dels om att förenkla kommunikationen mellan medborgare och myndigheten, dels om digitala tjänster mer internt på myndigheten, säger Carl Drejhammar, kontorschef på Consid Karlstad i ett pressmeddelande.

– Det är en av de största affärerna som vi haft på kontoret, säger han.

Förhoppningen är att uppdraget i sin helhet, förvaltning av MSB:s webbplatser samt löpande beredskapsverksamhet för webbplatsen krisinformation.se, ska skötas av Karlstadskontoret.

Känner MSB sedan tidigare

MSB är ingen ny kund för Consid. Företaget har tidigare varit med och utvecklat myndighetens mobilappar. I det nya ramavtalet finns bland annat en exklusiv rätt att utveckla digitala tjänster inom Microsoft, .Net och SQL. Consid är även listade som tvåa på två punkter.

– Rankingen innebär egentligen att vi kan vara med och hugga på de andra uppdragen om de inte kan leverera exakt det som står i arbetsbeskrivningen.

Avtalet gäller från oktober och två år framåt med möjlighet till förlängning två år till.

Louise Hulterström är key account manager på Consid i Kardstad och ansvarig för affären med MSB.
Louise Hulterström är key account manager på Consid i Kardstad och ansvarig för affären med MSB. Foto: Lisa Olaison

– Det ger oss ett bra avslut på 2023 och en rejäl skjuts in i 2024. Framför allt visar det vilka kompetenser vi har på Karlstadskontoret, säger Louise Hulterström, key account manager och ansvarig för affären med MSB.

40 kontor

Consid har omkring 2 000 anställda på ett 40-tal kontor i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Polen. I höst öppnas även ett kontor i Helsingfors, Finland.

Karlstadskontoret har på kort tid växt till ett 60-tal anställda och jobbar med flera av stadens största företag och myndigheter.

– Karlstad är en jättebra plats för oss. Vårt kontor där öppnade i maj 2020, det var ett självklart val som bara känts bättre och bättre sedan dess. Det är ett synnerligen kompetent kontor som gång efter annan bevisar vad man är kapabla till, säger Peter Hellgren, vd på Consid i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

ConsidFöretagandeITNäringslivUpphandling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.