Hoppa till huvudinnehållet

Avbryter säsongen: ”Stora saker väntar runt hörnet”

Publicerad:
Kaiza Karlén avbryter utomhussäsongen och tar sikte mot 2024.
Kaiza Karlén avbryter utomhussäsongen och tar sikte mot 2024. Foto: CARL SANDIN

Kaiza Karlén avbryter utomhussäsongen.

Det meddelar den värmländska längdhoppsstjärnan via ett inlägg på sitt Instagramkonto.

”Efter att ha gjort en ganska lång säsong redan och efter att ha haft lite problem med min häl senaste tiden, har jag bestämt mig för att hoppa över de sista tävlingarna och istället vila lite innan jag börjar arbetet mot 2024”, skriver Kaiza Karlén.

Därmed kan man konstatera att det blev fyra förstaplatser, däribland under Göteborg Grand Prix, och ett SM-brons denna sommar.

Längsta godkända hoppet mätte 6.39 (27 maj i Köpenhamn, Danmark).

”Jag är så tacksam över att jag fått göra ett helt år med träning och tävlingar under både en inomhus- och utomhussäsong. Jag har nått en ny nivå av kontinuitet och vet att stora saker väntar runt hörnet”, skriver 24-åriga Karlén.

Hoppade längre än någonsin – dagen efter starka berättelsen

Artikeltaggar

FriidrottGrand PrixIF GötaKaiza Karlén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.