Hoppa till huvudinnehållet

Apotek till salu: ”Uppfräschad lokal”

Publicerad:
Nu är en fastighet till salu i Likenäs, som under många år använts som apotek.
Nu är en fastighet till salu i Likenäs, som under många år använts som apotek. Foto: Svensk fastighetsförmedling

Torsby kommun har på senaste tid avyttrat en del fastigheter och nu har turen kommit till apoteket i Likenäs.

Det är Svensk fastighetsförmedling som säljer en hyresfastighet i centrala Likenäs och utgångspriset är 2,4 miljoner kronor.

Med centralt läge i Likenäs och med närhet till vårdcentral, mataffär och Klarälven ligger en fastighet som idag bland annat inrymmer apotek.

Fastigheten består av två lokaler på cirka 100 plus 144 kvadratmeter, en lägenhet på 102 kvadratmeter och ett garage.

Samtliga utrymmen är uthyrda med skrivna hyresavtal står att läsa i Svensk fastighetsförmedlings objektsbeskrivning.

– Det är Torsby kommun som äger och säljer. Det är fastighet med tre delar. Dels är det en butikslokal som är uthyrd till apoteket. Jag tror nog att, vem som än köper, kommer att vilja ha kvar apoteket, säger Martin Jakobsson, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Torsby.

Den andra lokalen hyrs idag av den lokala PRO-föreningen och innehåller samlingsytor, konferensrum, lunchrum, teknikrum och wc.

– Den tredje lokalen är lägenhet. Den är också uthyrd så det är full beläggning på hela fastigheten.

Finns det spekulanter på fastigheten redan nu?

– Ja, det finns ett par stycken. Men det är lite speciell fastighet och med dagens läge när det gäller att få lån till hyresfastigheter. Det är lite annat läge för att köpa den här typen av fastigheter just nu och det bidrar ofta till att det tar lite längre tid, säger Martin Jakobsson.

Vad kan man säga om utgångspriset?

– Det är det utgångspris vi har och det är räknat efter en avkastningsmetod räknat på driftsnettot, intäkter mot kostnader, säger Martin Jakobsson.

– Det är en uppfräschad lokal, inte sprillans ny, men lägenheten är nyrenoverad och så har det gjorts stora investeringar, det har bytts ventilation och det är nytt värmesystem.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterKlarälvenLikenäsPROSvensk fastighetsförmedlingTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.