Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad briljerade – och tog tredje raka segern: ”Var på spelhumör”

Publicerad:
Karlstadsanfallaren Erik Björndahl, till vänster, nickade in 1–0 i den sjunde matchminuten på hörna från Oscar Kihlgren.
Karlstadsanfallaren Erik Björndahl, till vänster, nickade in 1–0 i den sjunde matchminuten på hörna från Oscar Kihlgren. Foto: Tommy Andersson

Karlstad satte plattan i mattan från start hemma mot Sylvia och 3–0-ledning i halvtid blev till slut seger med 4–1 inför 845 åskådare.

– Det känns jätteskönt. Jag tycker det var en bra match som vi hade kontroll på genom hela matchen egentligen, säger KF-anfallaren Erik Björndahl, som öppnade målskyttet, om tredje raka triumfen.

Karlstad Fotboll hade 20 poäng på 15 matcher och var tabellnia i ettan norra inför dagens hemmamatch mot IF Sylvia som stod på 17 pinnar efter 15 omgångar, och det var Sylvia som vann med 1–0 när lagen möttes i våras.

Karlstad hade två raka vinster inför avspark på Sola Arena och det blev en drömstart för hemmagänget som öppnade piggt. I den sjunde matchminuten slog Oscar Kihlgren en hörna som Erik Björndahl stångade in i nätmaskorna bakom bortakeepern David Andersson till 1–0, och en kort stund senare var Samuel Nielsen nära att utöka till 2–0.

Det var KF för typ hela slanten och ytterbacken Yasuoka Takuto stormade fram längs högerkanten. Takuto fixade en ny hörna som Agon Beqiri slog och bollen gick hela vägen in i mål till 2–0, och det var inte ens 18 minuter på matchuret. Sylvia skapade inga stekheta målchanser och strax innan halvtidsvilan kom tredje baljan för hemmagänget. Beqiri slog en frispark som studsade i straffområdet och Nielsen dunkade in 3–0 till publikens jubel.

Sylvia-reducering

Karlstad dominerade också i andra halvlek även om gästerna skapade en fin möjlighet. En fin frispark slog Agon Beqiri och Anderssons finfina räddning stoppade en ny hemmakasse. I den 66:e minuten kom ett mycket fint Sylviainlägg från Amer Ibrahimovic och Leo Jonsson nickade in reduceringen 1–3 bakom KF-målvakten Mathias Karlsson.

KF-anfallaren Björndahl.
KF-anfallaren Björndahl. Foto: Tommy Andersson

Det gav förmodligen bortalaget en strimma av hopp. Men i 78:e kom 4–1 för Karlstad och det var vackert. Yasuoka Takuto målade på assist från inbytte David Johannesson. KF-nyförvärvet från Nederländerna, mittbacken Henk van Schaik, byttes in i 82:a och gjorde således tävlingsdebut i vad som slutade med hemmavinst 4–1.

– Det känns jätteskönt. Jag tycker det var en bra match som vi hade kontroll på genom hela matchen egentligen, säger Karlstads anfallare Erik Björndahl om hur tredje raka segern smakade, och fortsätter:

– Vi gjorde en stark första halvlek där vi kom ut starkt och skapade jag vet inte hur många hörnor och fasta situationer och vi var farliga på näst intill alla, så det känns bra.

Yasuoka Takuto satte 4–1 fint framspelad av David Johannesson, till höger.
Yasuoka Takuto satte 4–1 fint framspelad av David Johannesson, till höger. Foto: Tommy Andersson

En synnerligen bra start fick Karlstad Fotboll och det var alltså Björndahl som nickade in det tidiga ledningsmålet som satte tonen i den här tillställningen.

– Det är alltid skönt att få hål på motståndet tidigt. Och så som matchen blev gav det extra effekt. Ibland när man gör ett tidigt mål kan det bli motsatt effekt att man istället kryper tillbaka lite och det andra laget tar över. Men det blev det inte utan vi öste på och fick in 2–0 och 3–0. Det kändes väldigt kul att spela fotboll igen. En skön första halvlek framför allt, konstaterar Björndahl som var tillbaka från avstängning.

Hur var det att få bjuda publiken på den här matchen?

– Det är ju det vi är här för. Vi har haft grymt stöd hela året och tyvärr inte tagit så många segrar hemma. Men nu ska vi rada upp några här och ge tillbaka. Och det är alltid kul att känna det här stödet och fira med alla som är här och att vi får ge tillbaka som sagt.

Karlstad Fotbolls Agon Beqiri:

– Det kändes bra i dag, vi var på spelhumör, säger mittfältaren.

Beqiri, som utöver ett mål alltså låg bakom mycket i KF-offensiven, berättar hur insatsen kändes för egen del.

– Det kändes bra i dag. När man får till det i matcherna och tar ledningen blir det mycket lättare att spela också. Man har inte bråttom till saker och det kan vara en liten press hemma att behöva göra 1–0 för publiken och ha lite medgång och så. Det blir mycket enklare att spela när man får in tidiga mål och det kändes bra i dag även för egen del och jag tycker att jag gjorde mycket rätt i dag vilket var skönt.

Mittfältaren Agon Beqiri låg bakom mycket i offensiv väg för Karlstad.
Mittfältaren Agon Beqiri låg bakom mycket i offensiv väg för Karlstad. Foto: Tommy Andersson

”Allt man kunde önska sig”

Henk van Schaik hade föga förvånande ett leende på läpparna efter tävlingsdebuten med sitt nya lag Karlstad Fotboll.

– Vinst för laget och debut för mig. Det var en bra dag och allt man kunde önska sig på förhand.

Hur kändes dina första minuter?

– Bra om jag ska vara ärlig. Att bytas in vid 4–1 var perfekt. Med min provträningsvecka medräknad är det andra veckan med grabbarna nu och man kan namnen och är lite mer bekant med saker och ting. Det var som sagt perfekt att bytas in på sättet som det blev i dag och vi vann och det blev en bra start.

Nederländske mittbacken Henk van Schaik, 25, gjorde tävlingsdebut för Karlstad Fotboll.
Nederländske mittbacken Henk van Schaik, 25, gjorde tävlingsdebut för Karlstad Fotboll. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

Agon BeqiriErik BjörndahlEttan norraFotbollHenk van SchaikIF Karlstad FotbollIF SylviaSamuel NielsenSola ArenaTakuto Yasuoka

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.