Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningens konkurrent hoppar av i protest: ”Inte vad jag skulle ha gjort”

Publicerad:
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Nils Andersson tappar en av sina hårdaste konkurrenter när mästerskapsledande Viktor Vranckx väljer att hoppa av serien.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Nils Andersson tappar en av sina hårdaste konkurrenter när mästerskapsledande Viktor Vranckx väljer att hoppa av serien. Foto: Jakub Nitka

Att ett antal förare från rallycrossens tungviktsklass dyker upp i RX2e nu i helgen fick inte enbart ett positivt bemötande.

Något som mest konkret yttrade sig i att belgaren Viktor Vranckx hoppade av mästerskapet i protest.

Belgaren som toppar mästerskapstabellen, med samma antal poäng som värmlänningen Nils Andersson, meddelade i onsdags att han drar sig ur mästerskapet.

– Det är lite tråkigt så sett, men det är hans eget val, konstaterar Andersson.

Överraskad?

– Ja, mycket. Det är inte vad jag skulle ha gjort i hans sits.

Belgarens team, VMV Racing, skrev i en kommentar att man lämnar efter ”mästerskapets promotors beslut att förstärka våra två huvudkonkurrenters team”.

Vilket alltså anspelar på att Johan Kristoffersson, Ole Christian Veiby, samt bröderna Hansen, Timmy och Kevin, kommer att göra ett gästspel i RX2e i Mettet – efter att deras klass ställts in.

Teamet fortsätter: ”VMV Racing anslöt sig till RX2e-mästerskapet baserat på de värden som kännetecknade RX2e-klassen, vilken erbjuder samma chanser för alla team och förare som är involverade i mästerskapet. Teamet siktar alltid på så hög tävlingsnivå som möjligt och kommer att möta alla utmaningar, så länge rättvisa, respekt för teamen och jämlika villkor kvarstår. Tyvärr känner vi att titelstriden blivit partisk av senaste beskedet och att mästerskapsvärdena inte längre ligger i linje med VMV Racings vision av sporten.”

En möjlighet

Nils Andersson ställer sig frågande till det hela.

– Han menar på att vi skulle ha någon större fördel av det här, men vi har delat på data med varandra ändå, redan tidigare, så det är inte mer än i att vi sitter i en likadan bil den här gången.

Han framhåller istället en möjlighet att få tävla mot några av de allra främsta inom rallycrossen.

– Det är en unik möjlighet som inte många ges. Många skulle döda för att få en möjlighet att möta Ronaldo eller någon annan känd fotbollsspelare, men det är inte många som får möjligheten till det.

Tajt ändå

För mästerskapet, som förlorar en av de bästa förarna i klassen, är det naturligtvis tråkigt – men Nils Andersson tror inte dramatiken kommer att saknas.

– Isak Sjökvist ligger bara en poäng efter mig så det kommer att bli riktigt tajt och en riktigt bra avslutning.

”Det är så patetiskt”

Tommy Kristoffersson, teamchef i Team Kristoffersson, berättar för Sveriges Radio Värmland hur han ser på kritiken från Vranckxs team om att Viktor Vranckx inte skulle ha en ärlig chans när två svenskteam med bland annat Johan Kristoffersson och bröderna Hansen kan teamköra mot Viktor Vranckx.

– Det är så patetiskt. Det är en sådan konspirationsteori så det är inte sant. Det är som att Johan skulle åka ner och köra för Nils räkning. Jag kan säga att Johan skulle nog aldrig vilja ta stryk av Nils egentligen. Jag menar, vi åker inte ner och siktar in oss på Viktor Vranckx och ska köra mot honom. Om det är några vi vill slå så är det bröderna Hansen, säger Tommy Kristoffersson till Sveriges Radio Värmland.

AN/NWT

Tommy Kristoffersson är teamchef för Team Kristoffersson.
Tommy Kristoffersson är teamchef för Team Kristoffersson. Foto: Qnigan

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMettetNils AnderssonRallycrossRallycross-VMRX2Timmy HansenTommy Kristoffersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.