Hoppa till huvudinnehållet

Valsarna plockade tre pinnar mot Örnarna: ”En fantastisk kämpainsats av hela laget”

Publicerad:
Jonathan Ejnemark och Bastian Borke gör Valsarnas första ”femetta”.
Jonathan Ejnemark och Bastian Borke gör Valsarnas första ”femetta”. Foto: Olle Persson

Valsarna tog säsongens fjärde hemmaseger. Segerorganisatör? Bastian Borke, efter ”femettan” som säkrade segern.

– En fantastisk kämpainsats av hela laget. De som inte tog så mycket poäng i början, tog poäng i rätt heat. Jag är helnöjd, fick lagledaren Stewe Lennartsson fram i bilen hem mot Småland med ett stort segersmajl.

Det var från början en svängig historia i Hagfors. Valsarna anförda av lagkaptenen Antonio Lindbäck, Jonathan Ejnermark och Bastian Borke skulle dock se till att göra en stor del av jobbet.

Senast lagen möttes var i våras, där Valsarna tog med sig två poäng hem från Mariestad. Men dagens trupp mönstrade inte riktigt samma lag som i bortasegern senast, något som gjorde lagledaren Stewe Lennartsson nervös.

– De hade förändrat en hel del i truppen och vi har fortfarande ont av skadeläget. Men vi gjorde det bra trots allt. Vi har en fantastisk lagkapten. Han lyfter hela laget, konstaterar Lennartsson och fortsätter:

– Nu går det lätt hem till Småland. Jag har inte varit så nervös på någon match innan. I dag var jag nervös i och med att vi närmar oss slutspelet, att de fick stryk i går och jagar oss i tabellen. Men nu tog vi tre poäng och det skjuter iväg oss i tabellen.

Stewe Lennartsson tar emot Bastian Borke efter ”femettan” som säkrade segern.
Stewe Lennartsson tar emot Bastian Borke efter ”femettan” som säkrade segern. Foto: Olle Persson

Man brukar säga att det är hemmalaget som förlorar på om dess hemmabana drabbats av regn innan eller under match. Men nu var det helt tvärtom. Valsarna gasade på från start, men gästerna låg hack i häl.

– Vi öppnar rätt svajigt och det skiljde ungefär två poäng mellan oss relativt länge. Sedan körde de in en ”femetta” i åttonde och då blev det som närmast, säger Lennartsson.

Örnarna, som stod på tre segrar och sex nederlag i den allsvenska tabellen, omhändertog matchens första ”femetta” i heat åtta, fram till totalställningen 25–23, men mycket jämnare än så skulle det däremot aldrig bli.

Gästerna nominerade bland annat essen Rafal Karczmarz och Anton Jansson till de avgörande nomineringsheaten, men tack vare Bastian Borkes ”femetta” i fjortonde heatet var matchen redan avgjord.

Lagkaptenen Antonio Lindbäck peppar sina lagkamrater.
Lagkaptenen Antonio Lindbäck peppar sina lagkamrater. Foto: Olle Persson

– De hade inget dålig lag direkt, (Rafal) Karczmarz åkte väldigt bra i Karlstad i går, men i dag var det inte hans dag alls.

Femettan där gjorde att Valsarna även knep bonusen marginellt.

Urstark avslutning

Främst anförda av matchens suverän Antonio Lindbäck som tog 13 poäng och faktum är att avståndet efter heat nummer tolv bara var sex poäng. Lite nerv skapades, men Valsarna var starkare i slutet och seglade iväg till vinst med tio poäng.

– Extremt skönt. Jag har nog aldrig varit så nervös, säger Lennartsson med ett skratt.

Därmed har Valsarna vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

Vad var nyckeln till segern i dag?

– En fantastisk kämpainsats av hela laget. De som inte tog så mycket poäng i början, tog poäng i rätt heat. Jag är helnöjd. Ska man dela ut en guldstjärna så ska den gå till Lindbäck, givetvis. Men sedan Ejnermark, en hemmaåkare som har utvecklats något fantastiskt. Han kommer att bli jättebra för Valsarna nästa år. Sedan hur lagen ser ut nästa år är skrivet i stjärnorna ännu.

Hur var banan, med tanke på regnet?

– Fantastisk. Det småregnade hela tiden, men banskötarna hade gjort ett otroligt bra jobb. Det kom duggregn, men då slapp man vattna banan, det blev ungefär lika.

Bastian Borke, röd, och Erik Bachhuber säkrar segern.
Bastian Borke, röd, och Erik Bachhuber säkrar segern. Foto: Olle Persson

Artikeltaggar

Antonio LindbäckBastian BorkeHagforsJonathan EjnermarkKarlstadMariestadSportStewe LennartssonValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.