Hoppa till huvudinnehållet

Stugby med stylad inredning till salu: ”En stuga har Pippi Långstrump-tema”

Publicerad:
Ekesbergets stugby i Ekshärad är till salu.
Ekesbergets stugby i Ekshärad är till salu. Foto: Svensk fastighetsförmedling Torsby

Ekesbergets stugby i Ekshärad är nu ute till försäljning för 5, 950 miljoner.

Saskia Smelt, en av ägarna berättar varför den är till salu.

– Vi tycker att det går väldigt bra nu och har jättemånga gäster året runt, men vi tycker det är dags att göra någonting nytt, vad det blir funderar vi över.

Saskia Smelt och Marco Knol som kommer från Nederländerna köpte stugbyn av Samhällsföreningen Ekshärad turism och fritid våren 2020. Men nu är de alltså redo att sälja anläggningen.

Det är Svensk fastighetsförmedling Torsby som sköter försäljningen av fastigheten på 2,1 hektar och 18 stugor varav den ena är reception.

Nära slalombacken

– Det är en ganska stor stugby. Det finns ju även en möjlighet till camping här om man vill. Stugbyn ligger i ett väldigt naturvänligt område nära till slalombacken och många vandringsleder. Samtidigt är det bara en kort promenad till centrum och även med närhet till Klarälven. En stor del av gästerna på stugbyn återkommer varje år, säger mäklaren Martin Jakobsson, Svensk fastighetsförmedling.

Han berättar att stugbyn byggdes i två omgångar, 1972 och 1975. Hälften av stugorna är i timmer och hälften i vanligt trä.

Varje stuga har en egen eldstad.
Varje stuga har en egen eldstad. Foto: Svensk fastighetsförmedling Torsby

Olika teman

– Det är i originalskick, men de är ju uppfräschade inne, säger han.

De flesta av stugorna är stylade på olika sätt.

– En stuga har till exempel Pippi Långstrump-tema och det finns stugor i olika färgkoder, någon stuga går helt i blått, så varje stuga är unik. Något annat som är unikt är att varje stuga har en egen eldstad.

En av stugorna har Pippi Långstrump-tema.
En av stugorna har Pippi Långstrump-tema. Foto: Svensk fastighetsförmedling Torsby

Ekesbergets stugby kom ut till försäljning för en vecka sedan. Än så länge är det inte många intressenter som hört av sig.

– Det är någon enstaka förfrågan, det här är en typ av fastighet som det tar tid att få såld för det är en speciell målgrupp, så det kan ta tid att hitta rätt, säger Martin Jakobsson.

Finns redan intressenter

Artikeltaggar

Bostad och byggenCampingEkesbergetEkonomiEkshäradFastigheterFörsäljningMäklareNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.