Hoppa till huvudinnehållet

EFTERLYSNING: Lycklig pojke fick FBK-idolens klubba – men bestals: ”Vill ge honom en ny”

Publicerad:
Magnus Nygren, back i Färjestad, vill ge en klubba till den pojke som blev bestulen på sin under ispremiären på onsdagskvällen.
Magnus Nygren, back i Färjestad, vill ge en klubba till den pojke som blev bestulen på sin under ispremiären på onsdagskvällen. Foto: FREDRIK KARLSSON

På ispremiären såg Färjestadssupportern Joakim Bengtsson en pojke få en klubba av sin idol – men plötsligt rycktes den ur händerna på honom.

Nu söker Joakim Bengtsson – och Färjestads Magnus Nygren – pojken vars kväll slutade i tårar.

– Vi ska självklart se till att pojken ska få en klubba, som han ska få behålla den här gången, säger FBK-backen.

Slutsignalen gick i Löfbergs Arena, och 5200 personer avslutade onsdagskvällen med hockeyfeber.

En av alla på plats var supportern Joakim Bengtsson, som kommit för att kicka igång hockeyhösten med sina barn Adam och Nellie.

De såg spelarna åka av isen, och ett stort gäng barn stod och väntade på stjärnorna med förhoppningen att kanske kunna få en klubba.

– Det var ju några barn som stod på ”taket” till spelargången efteråt och fick några klubbor. En pojke i 10-årsåldern fick en av de sista. Men en annan kille ryckte och drog lite i den innan pojken som fått klubban släppte, berättar Joakim.

Pojken, som var klädd i grå hoodie eller jacka och grå keps, fick inte tillbaka sin klubba.

– Den andra killen gick iväg med klubban. Det syntes att pojken blev väldigt ledsen men hans mamma kom och hämtade honom och sen gick de, säger Joakim Bengtsson.

Han fortsätter:

– Jag försökte hitta honom för att försöka hjälpa honom att få en ny av Magnus Nygren, för jag ”visste” att han skulle säkert hjälpa till och ge honom en då han hjälpt mig tidigare med saker till välgörenhet och så. Men jag hittade honom inte. Både jag och mina barn Adam och Nellie letade.

Över 5000 personer besökte Färjestads ispremiär.
Över 5000 personer besökte Färjestads ispremiär. Foto: Linnéa Tammerås

Joakim Bengtsson lade ut en efterlysning av den tioåriga pojken och hans mamma i sina sociala medier.

På kvällen skickade han ett meddelande till Magnus Nygren.

– Vi gjorde upp, att får jag tag i honom så skulle vi bestämma en dag när han kunde komma in till en träning och få klubban.

Än har efterlysningen inte gett napp.

Men Magnus Nygren vill gärna att killen ska hittas.

– Vi ska självklart se till att pojken ska få en klubba, som han ska få behålla den här gången, säger Nygren till NWT.

Hockeyfeber i Löfbergs Arena – fansen lyriska: ”Ska träffa Nygård”Supporteridén blev verklighet – här är Färjestads nya matchställ

Artikeltaggar

EfterlysningarFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyLöfbergs ArenaMagnus NygrenSociala medierVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.