Hoppa till huvudinnehållet

Gratis boende för dem som flydde Rhodos bränder

Publicerad:
De turister som tvingades fly bränderna på Rhodos erbjuds en veckas gratis boende på ön under nästa vår eller höst. Arkivbild
De turister som tvingades fly bränderna på Rhodos erbjuds en veckas gratis boende på ön under nästa vår eller höst. Arkivbild Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

De turister som tvingades fly bränderna på Rhodos erbjuds en veckas gratis boende på ön under nästa vår eller höst.

Löftet kommer från den grekiska premiärministern Kyriakos Mitsotakis i en intervju med ITV, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Det är ännu oklart hur pengarna ska administreras.

Stora skogsbränder har rasat på den populära turistön Rhodos i Grekland, främst i de södra och mellersta delarna. Fler än 20 000 turister och lokalinvånare har tvingats fly från hem och semesterhotell för att inte skadas.

De svenska resebolagen Ving, Tui och Apollo ställde in resor till de drabbade områdena, men Ving och Apollo fortsatte flyga till de norra delarna.

Både Ving och Apollo har uppgett att de haft svårt att hitta hotellrum till svenskar som evakuerats och flera resenärer har fått sova i hotellens lobbyer och konferensrum.

Semestern på Rhodos blev en mardröm för det unga paret: ”Strömmen gick precis”Trots bränderna på Rhodos – flygen från Karlstad fullbokade: ”Ströplatser kvar”Ving avbokar resor till Rhodos: ”Gäller de som har bokat hotell på södra sidan”

Artikeltaggar

BränderGreklandHotellKyriakos MitsotakisOlyckor och katastroferRhodosSkogsbränderVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.