Hoppa till huvudinnehållet

Åhlin-Kottulinsky startar i Belgien: ”Ser det här som en långsiktig satsning”

Publicerad:
Mikaela Åhlin-Kottulinsky gör sig redo inför helgens rallycross i Belgien.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky gör sig redo inför helgens rallycross i Belgien. Foto: Jakub Nitka

Den högsta tävlingsklassen i Belgiens VM-deltävling ställs in.

Men RX2e körs som planerat – och den skulle kunna byta namn till RX2e Värmland när såväl Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Nils Andersson som Johan Kristoffersson kör.

VM i Belgien ställs in när brandutredningen fortsätter – Kristoffersson tänker om

Brandutredningen fortsätter och än har inget tydligt besked kunnat ges kring varför det började brinna i Special One Racings teamområde i serviceparken vid rallycross-VM på Lydden Hill.

Det här gör att den högsta tävlingsklassen inte kommer att köras när mästerskapet kommer till Mettet i Belgien i helgen.

Och det i sin tur gör att RX2e-klassen kommer att ha Johan Kristoffersson, Ole Christian Veiby och bröderna Hansen med i startlistorna.

Där finns även Nils Andersson – och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

”Jag kände att, nä - jag vill inte att RX2e-säsongen ska vara över än, så jag laddar om inför helgen i Mettet”, skriver värmländskan på sitt instagramkonto.

”Ny erfarenhet”

Det blir en speciell tävling, då Åhlin-Kottulinsky alltså kommer att ställas mot sin Extreme E-teamkompis Johan Kristoffersson.

– Jag satt med Johan och Nils i Arvika härom dagen och gick igenom banan i Mettet. Varken jag eller Nils har kört där tidigare så det blir ännu en ny erfarenhet. Vi fick lite bra tips och tricks av Johan, berättar Mikaela i ett pressutskick.

Åhlin-Kottulinsky har nu ett par tävlingar bakom sig i Team E, där hon har Nils Andersson som teamkamrat.

– Det blev ju klart sent för min del med rallycrossen och jag vill bli bäst på allt jag kör. Nu samlar jag erfarenheter varje tävlingshelg. Jag ser det här som en långsiktig satsning. Det är små marginaler och snabba beslut i rallycross och jag ska lära mig hur jag ska köra på många för mig nya banor, säger hon.

Branden i rallycross-VM – detta har hänt

Vid VM-deltävlingen på Lydden Hill utbröt en brand i serviceparken, vid Special One Racings teamområde. Branden startade i Sébastien Loebs bil, och spred sig sedan till teamets andra rallycrossbil, samt till en verkstadsbil. Ingen människa skadades, men bilarna blev totalförstörda.

Loebs team har meddelat att VM är över för deras del.

Tävlingarna i VM-klassen på Lydden Hill ställdes in då en brandutredning skulle göras. Den pågår fortfarande, och därför kommer inte heller Belgien att köra den högsta tävlingsklassen.

Läs mer:

VM i Belgien ställs in när brandutredningen fortsätter – Kristoffersson tänker omTeamchefen: ”Första gången under mina 35 år inom motorsporten”Värmlänningen hade segervittring: ”Hittade ett riktigt bra tempo”

Artikeltaggar

BelgienBränderJohan KristofferssonKevin HansenMettetMikaela Åhlin-KottulinskyNils AnderssonOle Christian VeibyRacingRallycrossSébastien LoebSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.