Hoppa till huvudinnehållet

Efter skadekaoset – så är läget i Valsarna

Publicerad:
Stewe Lennartsson går igenom skadeläget i Valsarna. Arkivbild.
Stewe Lennartsson går igenom skadeläget i Valsarna. Arkivbild. Foto: Olle Persson

Att Valsarna varit hårt skadedrabbat under säsongen är känt sedan tidigare, men nu kan lagledare Stewe Lennartsson ge glädjande nyheter om två förare.

Jonathan Ejnermark och Antonio Lindbäck kommer köra torsdagsmatchen mot Örnarna.

Valsarna har under säsongens gång tvingats sätta upp en rad förare på skadelistan.

Lasse Fredriksson, Timi Salonen, Jonathan Ejnermark och Antonio Linbäck.

Lennartsson berättar senaste nytt inför torsdagens möte mot Örnarna i Mariestad, och kommer med en ljusning efter skadekaoset som varit.

Stukning

Jonathan Ejnermark, som fick föras till sjukhus med lindad hand i senaste matchen mot Griparna, klarade sig utan fraktur och kommer att köra.

– Han stukade tummen, det kan garanterat kännas mycket men det är inget som påverkar så sätt. Så länge han kan hålla i styret kan han köra, skrattar Lennartsson.

Även Antonio Lindbäck, som dragits med ryggproblem och nu senast varit i Polen och kört, är åter tillgänglig för match med Valsarna.

Antonio Lindbäck har inte kört för Valsarna på ett tag. Arkivbild.
Antonio Lindbäck har inte kört för Valsarna på ett tag. Arkivbild. Foto: Olle Persson

”Skapar oro i truppen”

Timi Salonen, som bröt nyckelbenet två matcher tillbaka har genomgått en lyckad operation i Finland.

Enligt prognosen förväntas han kunna vara tillbaka igen till ett eventuellt slutspel.

– Människor läker olika fort och har olika hög smärtgränser. Men om vi går till ett slutspel, betonar om, så är tanken att han kan vara med. Men då måste han och vi tro på oss själva.

Långtidsskadade Lasse Fredriksson som har problem med en hand, kommer troligtvis inte köra mer den säsong, enligt Lennartsson. Det kan dock hända att han kan hinna köra i den engelska ligan då den pågår längre.

– Vi har nog ett mer säkert svar om någon vecka. Han röntgas efter operationen, jag har inte varit i kontakt med honom nu. Jag har sagt till honom att han ska höra av sig när han vet mer om hur läget är. Hans handskada tar tid och har han ingen styrka kan han inte köra eller hålla upp styret.

Lagledaren berättar att det inte är aktuellt att låna in någon förare, man kommer köra kommande matcher med den trupp som är tillgänglig.

– Vi har ett transferkort kvar men vi vill inte, det skapar oro i truppen. De förarna vi har får inte gå runt och tro att de ska få sparken. Vi kommer att köra med manskapet vi har. Om vi säger att vi tar oss till slutspelet så kommer ju Timi Salonen också antagligen vara tillbaka.

Stewe Lennartsson är positivt inställd till laget.
Stewe Lennartsson är positivt inställd till laget. Foto: Peter Bäcker

Tror på vinst

Lennartsson tror på vinst när laget möter Mariestadslaget.

– Jag tror att vi vinner, det tror jag stenhårt på. Det kommer att bjudas på bra speedway, det kommer inte att vara lätt för oss. Vi vann med två poäng när vi mötte dem senast i våras, men nu har de förändrat en del i truppen och vi har fortfarande ont av skadeläget. Jag hade såklart velat ha med Timi (Salonen) men nu går inte det.

Lagledaren hoppas på storpublik.

– Det blir som ett derby nästan, hoppas många kommer. Det lyfter mycket med flaggorna och att åka inför tomma läktare är inte kul. Nu har vi inte haft tomma läktare, men jag hade gärna sett att det kommit lite fler, men sporten är väldigt väderberoende såklart.

Valsarnas laguppställning

1. Jesse Mustonen.

2. Glenn Moi.

3. Antonio Lindbäck.

4. Erik Bachhuber.

5. Bastian Borke.

6. Jonathan Ejnermark.

Reserv: Isak Lundquist.

Redan på onsdagskvällen är det dags för värmländsk speedway. Solkatterna kör då sin flyttade match mot Örnarna.

Här ser ni Solkatternas laguppställning. Matchen startar 19.00 på Kalvholmen.

Solkatternas lag mot Örnarna

1. Victor Palovaara.

2. Eddie Bock.

3. Fraser Bowes.

4. Erik Persson.

5. Tom Brennan.

6. Hugo Lundahl.

Artikeltaggar

Antonio LindbäckFinlandGriparnaJonathan EjnermarkMariestadPolenRöntgenSjukhusSolkatternaSpeedwaySportStewe LennartssonTimi SalonenValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.