Hoppa till huvudinnehållet

VM i Belgien ställs in när brandutredningen fortsätter – Kristoffersson tänker om

Publicerad:
Johan Kristoffersson tänker om, och är nu anmäld till RX2e-klassen vid VM-deltävlingen i Mettet, Belgien kommande helg. Detta efter att VM-klassen ställts in.
Johan Kristoffersson tänker om, och är nu anmäld till RX2e-klassen vid VM-deltävlingen i Mettet, Belgien kommande helg. Detta efter att VM-klassen ställts in. Foto: QNIGAN

Det blir ingen VM-deltävling i rallycross kommande helg. RX2-klassen körs dock som planerat i Belgien – och där kommer Johan Kristoffersson till start istället.

– The show must go on!, konstaterar teamchef Tommy Kristoffersson.

Branden i rallycross-VM – detta har hänt

Vid VM-deltävlingen på Lydden Hill utbröt en brand i serviceparken, vid Special One Racings teamområde. Branden startade i Sébastien Loebs bil, och spred sig sedan till teamets andra rallycrossbil, samt till en verkstadsbil. Ingen människa skadades, men bilarna blev totalförstörda.

Loebs team har meddelat att VM är över för deras del, och frågan är nu vad som händer med resten av världsmästerskapet.

Tävlingarna i VM-klassen på Lydden Hill ställdes in då en brandutredning skulle göras. Den pågår fortfarande, och därför kommer inte heller Belgien att köra den högsta tävlingsklassen.

Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby reser till Belgien i veckan för att tävla – i RX2e. Detta efter att beslut fattats att stoppa VM-klassen även i Mettet.

– Det blir en ny dimension, en stor utmaning för hela teamet, säger stallchefen Tommy Kristoffersson i ett pressutskick.

Beslutet att inte köra den högsta tävlingsklassen, beskrivs som gemensamt. Och nu öppnar alltså Volkswagen Dealerteam Baughaus upp för att köra i RX2e-klassen, som kommer att köras som planerat.

– The show must go on! Vi började genast jobba för att hitta alternativ, menar Tommy Kristoffersson.

Efter kontakt med RX2e-organisatören QEV har teamet fått klartecken för två bilar som finns i Spanien, och som kommer att transporteras till Belgien.

För Johan Kristofferssons del kommer helgens tävlingar bli speciella på flera sätt. Han ställs nu mot Nils Andersson – som han varit mentor åt.

– Räknar med att Nils kan ge tillbaka en del information nu. Mitt största problem är annars hur jag ska få plats i bilen. Det är trångt i den där. Hoppas vi kan hitta en lösning på det, säger Johan Kristoffersson i pressutskicket.

Även Timmy och Kevin Hansen kommer att köra i RX2e-klassen i Belgien.

Från arrangörshåll är man inne på samma spår som Tommy Kristoffersson – ”the show must go on”.

– Vi tog beslutet att fortsätta med eventet trots avsaknaden av RX1e-bilar, vi vill ge det bästa möjliga stödet till motorsporten, och till rallycrossen i synnerhet. Tillsammans med FIA och promotorn ska vi göra vårt yttersta för att bjuda på en magnifik show, säger World RX Belgien-arrangören Freddy Tacheny på FIA:s sajt.

Teamchefen: ”Första gången under mina 35 år inom motorsporten”

Artikeltaggar

BelgienBränderJohan KristofferssonMettetNils AnderssonRallycrossRallycross-VMRX2Sébastien LoebSportTommy KristofferssonVolkswagen Dealerteam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.