Hoppa till huvudinnehållet

Bättre med Clock än en tandläkarmottagning

Publicerad:
Här, i gamla Via Appias lokaler, ska det flytta in en tandläkarmottagning. Det är i alla fall planen. Men insändarskribenten ser gärna att det blir något annat, mer innovativt, där.
Här, i gamla Via Appias lokaler, ska det flytta in en tandläkarmottagning. Det är i alla fall planen. Men insändarskribenten ser gärna att det blir något annat, mer innovativt, där. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vad håller kapitalet i Karlstad på med egentligen?

Är det så fattigt och har sådan brist på idéer och initiativförmåga att det enda som går att åstadkomma med de pampiga lokalerna i Mitt i City är en privat tandläkarmottagning?

Gammal välkänd restauranglokal blir tandläkarmottagning – på 530 kvadrat

Vi får innerligt hoppas att politiken däremot har kraft nog att stå emot den här förstörelsen av stadskärnan. Luta er mot befintlig detaljplan och säg nej! Om det inte går – riv upp den och säg nej!

Samma företagare som är så oroliga för en ombyggnad av hamngatan, mängden p-platser i centrum och utbyggnaden av Månsberget borde fundera några varv till.

De borde försöka hitta svar på hur vi hamnat i den här situationen. Hur kan de på allvar köpa idén om att stadskärnornas framtid står att finna i en mix av gym, tandläkare och nagelsalonger? Vad är det som gör att lokaler kan gapa tomma flera år utan att hyrorna sänks? Tänk om det inte alls handlar om parkeringsplatser?

Hur kan fastighetsägare få ut ett sådant värde från sitt ägande att de inte ens behöver bry sig om att sänka hyran för lokaler i gatuplan så att andra näringsidkare kan få verksamheter att gå runt där?

Tänk också om det är så att samma fastighetsägare sedan är måttligt intresserade av just Karlstad. Många av dem bor säkerligen inte här. Då spelar det dem ingen större roll att staden förvandlas till en större version av sina förortscentrum.

Uppenbarligen fixar inte kapitalet i Karlstad det här. De behöver hjälp. Kommunen borde öppna en brickrestaurang eller så kan staten dra igång Clock igen. Det vore på riktigt innovativt och långt mycket bättre än det här fasansfulla förslaget.

Andreas Öjehag

Artikeltaggar

Bostad och byggenDetaljplanerKarlstadMitticityPolitik