Hoppa till huvudinnehållet

Officiellt: AHL-backen klar för Färjestad: ”Väldigt spännande”

Publicerad:
Backen Jeremy Groleau är klar för spel i Färjestad kommande säsong.
Backen Jeremy Groleau är klar för spel i Färjestad kommande säsong. Foto: Bill Kostroun

Nu är han presenterad.

AHL-backen Jeremy Groleau är klar för spel i Färjestad kommande säsong.

– Han är defensivt inriktad, ganska så fysisk, men ändå duktig på att ta upp pucken ur egen zon, säger sportdirektör Rickard Wallin till klubbens hemsida.

Skadesituationen på backsidan i FBK, med Mikael Wikstrand som långtidsskadad och Magnus Nygren på väg tillbaka från sin skada, gör att klubben valt att agera.

Jeremy Groleau heter backen som nu värvats av Färjestad. Klubben meddelar på sin sajt att 23-åringen är sajnad och klar. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Tanken är inte att ersätta Mikael Wikstrand rakt av, men vi kände att med tanke på att det sannolikt inte är spel från start för Wikstrand, och vi inte vet tidsramen, så behöver vi uppgradera backsidan lite grann med både bredd och sådana egenskaper som vi tycker att vi kanske skulle behöva lite extra av. Och då, när vi började söka på ungefär de premisserna så hittade vi Jeremy, säger Rickard Wallin till klubbens hemsida.

Han beskriver kanadensaren så här:

– Han är defensivt inriktad, ganska så fysisk, men ändå duktig på att ta upp pucken ur egen zon. Dessutom är han i en ålder där han fortfarande är under utveckling. Det var några av de sakerna som vi kände att vi gärna ville addera till vår backsida. Både för att kunna spela på lite olika sätt och sätta ihop lite olika dynamik i backparen.

”Går onekligen fort i hockey”

Tidigare under veckan blev förra säsongens publikfavorit, Brandon Davidsson klar för Rögle. Men enligt Wallin valde de inte helt mellan de två.

– Det var heller aldrig en fråga om att vi skulle väga honom emot Brandon Davidson, för det tycker vi är en helt annan karaktär med tanke på ålder och erfarenhet, även om spelstilen kanske är lite liknande. Vi tror helt enkelt att Jeremy passar väldigt bra in för att ge oss en väldigt bra backsida från start. Det ska bli väldigt spännande att se vad han kan uträtta hos oss.

Den storväxta backen säger så här om att ha skrivit på för Karlstadslaget:

– Ja det går onekligen fort i hockey. Jag hade väl satt siktet på Europa någon gång i karriären, men kanske inte nu. Men så sade min agent till mig att det var en klubb i Sverige som var väldigt intresserade av mig så jag kollade upp lite. Jag var ju utan kontrakt här, så när jag läst på lite om vilken klubb det var så blev det på en gång väldigt intressant, både för en hockeymässig utveckling men också på det personliga planet.

”Jag gillar att tacklas”

Det är en back med tydliga defensiva egenskaper som kommer till Karlstad. Men han vill också utveckla andra delar av sitt spel.

– Jag har nog blivit placerad i det defensiva facket, och det är där jag har mina styrkor. Jag gillar att tacklas - inte för att jag är en spelare som letar, men finns det tillfälle så brukar det kännas för de som blir tacklade. Med det sagt så vet jag att det finns andra kvaliteter i mig som jag hoppas få möjlighet att utveckla under säsongen. Det känns väldigt spännande att få komma och börja träna med gänget.

Kanadensaren kommer senast från spel i Utica Comets som är New Jersey Devils farmarlag. Där var han lagkamrat med gamla FBK-spelaren Fabian Zetterlund.

Groleau väntas ansluta till laget om ungefär en vecka.

Jeremy Groleau

Född: St-Nicolas, Kanada

Ålder: 23 år

Längd: 191 cm

Vikt: 88 kilo

Skjuter: Leftare

Artikeltaggar

AHLFärjestad BK HerrIdrottIshockeyKanadaMagnus NygrenMikael WikstrandSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.