Hoppa till huvudinnehållet

Rattfyllerist nära att köra på cyklist under polisjakt

Publicerad:
En man försökte fly polisen och var nära på att köra på en cyklist. Genrebild.
En man försökte fly polisen och var nära på att köra på en cyklist. Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under torsdagseftermiddagen påträffade polisen en bilist som försökte fly från patrullen. Mannen som är i 20-årsåldern körde upp bilen på en cykelväg och var nära på att köra på en människa.

Patrullen påträffade bilisten i en stadsdel i Karlstad på torsdagen. Mannen försökte komma undan och valde att köra bilen över en cykelbana, där han var nära på att köra på en cyklist.

Därefter lämnar mannen bilen och försöker återigen fly från platsen. Polisen kunde med hjälp av hundförare hitta mannen och gripa honom.

– Han uppvisade tecken på påverkan och han framförde ett körkortspliktigt fordon med återkallat körkort, säger Sophia Jiglind, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Mannen i 20-årsåldern är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott eget bruk och narkotikabrott innehav.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKarlstadKörkortNarkotikabrottOlovlig körningSophia JiglindVårdslöshet i trafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.