Hoppa till huvudinnehållet

Det grönröda gänget visar hur lite de egentligen bryr sig

Publicerad:
Nu har det hänt igen, en ny skjutning, en person skadad – i centrala Karlstad och Sverigedemokraterna ställer sig frågan om vad som krävs för att allvarsamheten ska öka hos de styrande partierna, skriver Robin Lennartsson och Anders Birkefjärd.
Nu har det hänt igen, en ny skjutning, en person skadad – i centrala Karlstad och Sverigedemokraterna ställer sig frågan om vad som krävs för att allvarsamheten ska öka hos de styrande partierna, skriver Robin Lennartsson och Anders Birkefjärd. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den politiska majoriteten i Karlstad svarar upp från den senaste skjutningen med ett försök att förringa Sverigedemokraternas uppmaningar till ordentliga krafttag samtidigt som Karlstadsborna blir allt mer oroliga, skriver Robin Lennartsson och Anders Birkefjärd.

Två dagar efter att Linda Larsson (S) stoltserade med lokalpolisområdeschef Ulrika Sundström om det förebyggande arbetet mot våld i offentlig miljö och otrygga miljöer, så inträffade en skjutning mot ett flerfamiljshus på Kronoparken.

Det är sorgligt att de boende på Kronoparken nu inte längre känner trygghet i sitt område och sina hem. Detta är ett tydligt tecken på hur Socialdemokraterna under åtta år misslyckats med att stävja den farliga utvecklingen i Sverige. Karlstad kommer dessvärre inte längre vara ett undantag för våldsutvecklingen, och vi ser hur den har eskalerat under den senaste tiden. Oron och rädslan för att själv utsättas för brott har även den ökat med tiden.

Den politiska majoriteten i Karlstad svarar upp från den senaste skjutningen med ett försök att förringa Sverigedemokraternas uppmaningar till ordentliga krafttag samtidigt som Karlstadsborna blir allt mer oroliga. Vilket ledarskap från Linda, Frida och det grönröda gänget!

Så skriver du en debattartikel

"Det känns inte bra", säger en boende flera flera gånger till NWT. Han fortsätter: "En skjutning är inte bra för området. Det här känns inte alls bra. Vi vaknade nyligen och har inte hört något under natten, men när jag får höra om att det har varit ännu en skjutning i Sverige så tänker jag att det här är inte bra. Jag kommer från Irak och där är det inte de här skjutningarna som vi ser i Sverige nu. Det behövs en ändring i systemet.”

En annan boende i området säger till NWT: ”Man börjar ju fundera på om det är dags att byta område snart." Och fortsätter: ”Jag har bott här i många år och det har inte hänt mig någonting. Men just det som hände igår var tätt inpå där jag bor.”

Att skjutningarna och våldet eskalerat i Karlstad torde inte vara någon som helst hemlighet. Att det dessutom rör sig om, enligt polisens egen utsago, om gängrelaterade händelser, bör ju på intet sätt ses med blida ögon. Sverigedemokraterna finner en djup saknad i allvarsamheten i det som inträffat och en naivitet mot bakgrund av Linda Larssons uttalanden efter skjutningen på Kronoparken: ”Ska inte upprepas”.

Nu har det hänt igen, en ny skjutning, en person skadad – i centrala Karlstad och Sverigedemokraterna ställer sig frågan om vad som krävs för att allvarsamheten ska öka hos de styrande partierna? Frida Pettersson, från Centerpartiet kommenterade i NWT om den senaste skjutningen och tyckte då det var lämpligt att förringa Sverigedemokraternas försök till krafttag mot den destruktiva utvecklingen: ”Det känns snarare som ett sätt för SD att få uppmärksamhet”.

Det var stort av kommunalrådet, Frida Pettersson, att trots sin semester bemöda sig med att tycka det är förskräckligt, men att sedan på ett sådant sätt förringa oppositionens försök till krafttag, visar hur lite de vänsterliberala partierna med sossarna i spetsen egentligen bryr sig. Hade Frida och hennes styre brytt sig om de problem hon och hennes parti varit med och skapat, hade det nog låtit annorlunda.

Socialdemokraternas egna väljare tycker att läget blivit värre i Karlstad och börjar upptäcka och märka av konsekvenserna av den åtta år S-ledda regeringen, som inte mäktade med att stävja upptakten till den enorma brotts- och våldsvåg som vi såg ta fart. Och ja, konsekvenserna är brutala och med inställningen om att Karlstad inte ens skulle vara nära att få ett särskilt utsatt område, är en kommentar som kan åldras väldigt dåligt, om det fortsätter på samma sätt som under den senaste tiden.

Vi vill se en större allvarsamhet mot den destruktiva utvecklingen i Karlstad!

Robin Lennartsson (SD)

Gruppledare, Karlstad

Anders Birkefjärd (SD)

Vice gruppledare, Karlstad

Artikeltaggar

BrottCenterpartietFrida NilssonKarlstadKronoparkenLinda LarssonOroligheterPolisenPolitikRobin LennartssonSamhälleSkottlossningSocialdemokraternaSverigedemokraternaVåldsbrott