Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: De tjänade mest i Degerfors IF

Publicerad:
Christos Gravius toppar inkomstlistan i Degerfors IF enligt en sammanställning gjord av Sportbladet.
Christos Gravius toppar inkomstlistan i Degerfors IF enligt en sammanställning gjord av Sportbladet. Foto: Tommy Pedersen/TT

Hur mycket tjänar spelarna i Degerfors IF? Sportbladet har listat allsvenska spelarinkomster och här nedanför ser du de fem i DIF som tjänade mest pengar förra året.

Siffrorna som listas avser taxeringsåret 2023, och det är alltså inkomsten från tjänst under 2022 som summorna visar.

Christos Gravius, 1 437 700 kronor

Nikola Djurdjic, 1 225 300 kronor

Joe Gyau, 1 013 100 kronor

Diego Campos, 917 600 kronor

Dijan Vukojevic, 798 000 kronor

Högst inkomst i allsvenskan har Magnus Eriksson i Djurgården, strax över 4,5 miljoner kronor. Tvåa är en Degerforsbekanting – Victor Edvardsen som nyligen lämnade Djurgården för spel i Go Ahead Eagles. Han hade 4,3 miljoner kronor i inkomst 2022.

Listan i sin helhet ser ni här.

Fotnot: En del spelare låser delar av sin lön eller sign on-bonus i till exempel pensioner eller fonder, de summorna syns inte här. Inkomsten ovan är den totala för året – har spelarna haft andra jobb vid sidan av fotbollen så är den med i summan.

Artikeltaggar

AllsvenskanChristos GraviusDegerfors IF HerrDiego CamposFonderFotbollGo Ahead EaglesInkomstNikola DjurdjicVictor Edvardsen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.