Hoppa till huvudinnehållet

Skjutne mannens anhöriga misstänker att skytten har kartlagt deras familjemedlem

Publicerad:
Anhöriga till mannen som sköts i Karlstad tror att någon kartlagt deras familjemedlems rörelsemönster.
Anhöriga till mannen som sköts i Karlstad tror att någon kartlagt deras familjemedlems rörelsemönster. Foto: Tommy Andersson

Han vårdas fortfarande på sjukhus för svåra skador i benet.

Nu berättar den skjutne mannens anhöriga om mordförsöket – samtidigt som de misstänker att skytten kartlagt deras familjemedlems rörelsemönster.

– Det måste ju ha varit någon som visste vart han var på väg.

Mannen i 30-årsåldern släpptes villkorligt ur fängelset i våras efter att han avtjänat ett kortare fängelsestraff för bland annat grov olovlig körning och narkotikabrott.

Sedan dess har han haft regelbunden kontakt med frivården – och i torsdags i förra veckan hade han åkt till Karlstad från den värmländska kommun där han bor för ett planerat möte.

Han var försenad och hade bråttom när han promenerade längs cykel- och gångbanan vid älven bakom länsstyrelsen.

”Tuppade av en stund”

Då blev han plötsligt skjuten i ena benet och föll omedelbart till marken.

– Det gick så fort, han tuppade ju av en stund så han minns inte själv allt som hände, säger en anhörig.

De var på väg hem från Göteborg när de fick beskedet om skottlossningen och att deras familjemedlem var skadad:

– Det vart ju en chock, vi hade inte hört någonting innan.

Den skjutne mannen har enligt uppgifter till NWT levt under dödshot på grund av obetalda skulder.

De anhöriga tror att det kan ha en koppling till att mannen sköts i benet.

– Jo, det har väl antagligen något med det att göra, det var väl något varningstecken, säger de.

Talade i telefon

Samtidigt är de övertygade om att de misstänkta skyttarna kartlagt deras familjemedlems rörelsemönster och visste att han var på väg till en viss plats vid det tillfället.

– Det måste ju ha varit någon som visste vart han var på väg.

De anhöriga talade med sin familjemedlem i telefon på söndagskvällen. Då vårdades han fortfarande på Centralsjukhuset i Karlstad för skadorna i det skottskadade benet.

– Han har ju ont, det är mycket senor och grejer som gått sönder. Det är svårt att säga hur det går, det skulle gå bra men det vet man ju inte, det kan ju bli infektioner och skit och grejer.

Två häktade

På måndagseftermiddagen häktades två män, 20 och 26 år gamla, på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Båda två nekar till anklagelserna.

En tredje man är även skäligen misstänkt för försök till mord. Åklagare Per Svensson har fram till tisdag att besluta om han även ska begära den mannen häktad för brott.

Misstänkta skyttar häktade för mordförsöketMisstänkta skyttarnas tidigare liv – vapenbrott och utpressningsförsökPolischefen om våldsvågen: ”En ansträngd situation”Här grips misstänkta skyttarna – polis slog till med insatsstyrkanKommunalrådet efter skjutningen – så går kommunen vidare: ”Helt förskräckligt”Karlstad skakas av skottlossningen: ”Nu har fanstyget kommit hit”Skottlossning i centrala Karlstad – ögonvittne: ”Såg en man som låg ner och blödde”

Artikeltaggar

ÅklagareBrottBrott, lag och rättKarlstadNarkotikabrottOlovlig körningPer SvenssonSkjutningen i Klara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.