Hoppa till huvudinnehållet

Därför sålde Håkan inte slut: ”Ostabilt väder och hög konkurrens”

Publicerad:
Håkan Hellström på knä inför både bandet och publikhavet under fredagens konsert i Mariebergsskogen.
Håkan Hellström på knä inför både bandet och publikhavet under fredagens konsert i Mariebergsskogen. Foto: Tommy Andersson

Folkfesten kanske påverkades lite av den osäkra väderprognosen. Det tror Daniel Engh som var en av arrangörerna till Håkan Hellström-konserten i Mariebergsskogen i fredags.

– Även om det inte blev fullsatt så är vi jättenöjda, säger han.

Trots en blöt inledning av kvällen, och vad man kan tänka nervösa timmar för arrangören, blev fredagens konsert med Håkan Hellström i Mariebergsskogen precis den folkfest som man hade hoppats på. Med ett litet minus. Av de 12 000 släppta biljetterna såldes bara 10 000.

Daniel Engh är en av arrangörerna och säger att allt flöt på bra efter att regnmolnen skingrat sig, han är inte bitter trots att det inte blev fullsatt i Mariebergsskogen.

– Det blev väldigt lyckat till slut. Jag tycker att 10 000 är en jättebra siffra med tanke på omständigheterna, säger han.

”Halvoskön regnskur”

Att regnrisken påverkade antalet besökare tror han är en självklarhet. Hela sommaren har präglats av det lynniga vädret och Daniel Engh menar att många väntade till sista stund för att bestämma sig.

– Det kom ju en ganska halvoskön regnskur precis när insläppet öppnade men lyckligtvis slutade den efter någon timma och det blev bra väder.

Trycket från publiken var mäktigt, säger Daniel Engh som arrangerade konserten tillsammans med Greet Event och FKP Scorpio.
Trycket från publiken var mäktigt, säger Daniel Engh som arrangerade konserten tillsammans med Greet Event och FKP Scorpio. Foto: Eva Häggdahl

Därför började också publiken droppa in först senare under kvällen och det blev lite alla-på-en-gång-stämning. Men trycket vid insläppet skapade inte några problem utan arrangören kunde snabbt få köerna att minska.

Daniel Engh menar också att Karlstads sommarkonsertprogram över lag gör att folk måste prioritera mellan alla artister som kommer hit.

– Det är sjukt mycket som händer i Karlstad! Vi hade ju Kajen-festivalen förra veckan, och nu snart Gyllene Tider. Det är kul att det händer så mycket men det betyder också hög konkurrens, säger han.

Mäktigt tryck

Att det blev en hejdundrande fest under fredagen är det dock inga tvivel om. Publiken höjde både Håkan och bandet till skyarna och enligt Daniel Engh var kärleken besvarad. Håkan och bandet var mycket nöjda med både publik och konsert.

För Daniel Engh var tillställningen något extra eftersom det var första gången han var del av ett arrangemang i den här storleken.

– Tidigare har det varit max 2 000 i publiken på mina grejer, och även om jag inte arrangerade det här helt själv så är det här ju det överlägset största jag har gjort. Vi lyckades få allt att synka tycker jag.

– Håkan är ju nummer 1 i mina ögon så det var ju såklart en mäktig känsla att stå där vid sidan av scenen och se ut över publikhavet. Jag blev förvånad över vilket jävla tryck det blir från publiken!

Artikeltaggar

Daniel EnghFestivalerFKP ScorpioGyllene TiderHåkan HellströmHåkan Hellström i KarlstadKarlstadKonserterMariebergsskogenNöje/KulturVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.