Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen hade segervittring: ”Hittade ett riktigt bra tempo”

Publicerad:
Arvikabördige Nils Andersson vann sin semifinal men kom på femte plats i finalen i RX2e-klassen på VM-deltävlingen på Lydden Hill.
Arvikabördige Nils Andersson vann sin semifinal men kom på femte plats i finalen i RX2e-klassen på VM-deltävlingen på Lydden Hill. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Nils Andersson hade segervittring i RX2e-klassen på Lydden Hill men han blev till slut femma i finalen efter bilproblem, och finländaren Tommi Hallman vann.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky missade final efter en fjärdeplats i semifinalheat ett.

Rallycrossbilar totalförstörda efter brand i serviceparken – VM-klassen ställs in

Det var Lydden Hill, Storbritannien, som var värd för helgens tävlingar i rallycross-VM och det blev en minst sagt annorlunda helg. Huvudklassen RXe, där Johan Kristoffersson i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS stormar mot en ny VM-titel, ställdes in efter en brand i fredags i depån hos Special ONE Racing Team.

Det påverkade dock inte klassen RX2e där värmlänningarna Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Nils Andersson stod på startlinjen, och båda två kör för egna Team E. 23-årige Andersson från Arvika hade segerkänning i Höljestävlingen tidigare i juli där han till slut blev femma. Även på Lydden Hill tog sig Nils Andersson till final och fick ny vinstvittring, men det blev återigen femte plats bakom segraren Tommi Hallman, Set Promotion, från Finland.

Åhlin-Kottulinsky tog sig till final i Höljes men nu missade 30-åringen finalheatet efter en fjärdeplats i semifinalheat ett. Nils Andersson fixade finalbiljetten efter seger i semifinalheat två.

”Det var nära vinst igen”, skriver Andersson på Instagram om finalen på Lydden Hill och fortsätter:

”I dag lyckades jag verkligen hitta ett riktigt bra tempo i körningen som kunde utmana om vinst. Jag gick ut som tvåa på andra varvet i finalen när upphängningen gick sönder (suspension broke). Synd att vi inte fick utmana Tommi Hallman om segern. Grattis kompis!”

Nils Andersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är kollegor i Team E.
Nils Andersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är kollegor i Team E. Foto: Olle Persson

Tommi Hallmans segertid blev 3.51,917. Belgaren Viktor Vranckx, VMV Racing, tog andraplatsen med 3.52,546 och norrmannen Ole Henry Steinsholt blev trea på 3.55,420. Nils Anderssons finalklocka stannade på 4.30,501.

Andersson är totaltvåa

I totaltabellen för RX2e-mästerskapet är det knallhårt i toppen. Vranckx är etta med 44 poäng och Andersson är tvåa, också med 44 pinnar. Isak Sjökvist är på tredje plats med 43 och Åhlin-Kottulinsky är fyra med 34. Pablo Suárez, Spanien, är femma med 32.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMikaela Åhlin-KottulinskyNils AnderssonRallycrossRallycross-VMRX2StorbritannienVärldsmästerskapen i rallycross

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.