Hoppa till huvudinnehållet

Teamchefen: ”Första gången under mina 35 år inom motorsporten”

Publicerad:
Tommy Kristoffersson är teamchef för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS som leder teammästerskapet i rallycross-VM.
Tommy Kristoffersson är teamchef för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS som leder teammästerskapet i rallycross-VM. Foto: Qnigan

En brand gjorde att VM-tävlingen för huvudklassen RXe på Lydden Hill med bland annat Johan Kristoffersson ställdes in.

– Det är första gången under mina 35 år inom motorsporten som vi åker hem utan att ha fått köra ett enda varv, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Johans team, Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, i ett pressmeddelande.

Värmlänningen hade segervittring: ”Hittade ett riktigt bra tempo”Rallycrossbilar totalförstörda efter brand i serviceparken – VM-klassen ställs in

Meste mästaren i rallycross-VM Johan Kristoffersson från Arvika jagar sjätte raka VM-titeln och det ser synnerligen lovande ut. Inför helgens fjärde deltävling på Lydden Hill i Storbritannien hade Johan Kristoffersson från Volkswagen Dealerteam BAUHAUS tre av tre segrar och med andra ord en överlägsen ledning i totaltabellen.

Den fjärde VM-deltävlingen för huvudklassen RXe med bland annat Johan på Lydden Hill blev dock inställd efter en brand i fredags i depån hos Special ONE Racing Team och i ett pressmeddelande berättar nu Volkswagen Dealerteam BAUHAUS om en minst sagt annorlunda tävlingshelg.

”På fredagsmorgonen bröt en brand ut i depån hos Special ONE Racing Team. Hela teamets utrustning förstördes, inklusive de båda tävlingsbilarna. Inga människor skadades, men de materiella skadorna blev stora”, skriver teamet i ett pressmeddelande.

Tommy Kristoffersson är teamchef för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.

– Först och främst går våra tankar till teamet som har mist sina två tävlingsbilar och all annan utrustning. Vi känner varandra bra och har ett gott samarbete mellan teamen. Alla vet hur oerhört mycket tid, pengar och arbete som har lagts ner för att få fram bilarna, säger Tommy i pressmeddelandet.

Tommy Kristofferssons team skriver att VM-deltävlingen ställdes in av säkerhetsskäl eftersom det på lördagskvällen inte gick att fastställa orsaken till branden hos Special ONE Racing Team.

– Jag är förstås superbesviken att det inte blev något race, säger Tommy:

– Vi är här för att tävla och så får vi istället gå här och göra ingenting. Det är klart att det är frustrerande.

Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby på Lydden Hill.
Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby på Lydden Hill. Foto: Qnigan

Volkswagen Dealerteam BAUHAUS konstaterar att den inställda deltävlingen är ett bakslag.

– Det är klart att det kommer att diskuteras, men man ska komma ihåg att det är första gången en olycka av det här slaget inträffar. Då är det ändå nio år sedan Formel E inledde den elektrifierade eran inom motorsport och flera andra serier har hållit på i ett antal år, säger Tommy Kristoffersson och fortsätter:

– Olyckor och tillbud har inträffat i alla typer av serier. Motorsport innebär alltid ett mått av risk. Vi kan konstatera att lyckligtvis blev ingen människa skadad i den här branden och jag är övertygad om att vi kommer att lära oss saker av detta. Motorsporten har alltid varit drivande i utvecklingen av bilbranschen. Vi tävlar under extrema former med extrema typer av material och alla misstag och fel analyseras noga. Vi får hoppas att det kommer något gott ut av detta också i slutändan.

Ingen VM-debut

Ole Christian Veiby och Sondre Evjen kör också i huvudklassen RXe för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS. Evjen skulle göra VM-debut på Lydden Hill men så blev det alltså inte. Veiby är på fjärde plats i totaltabellen med 35 poäng. Johan Kristoffersson är etta med 69 och Niclas Grönholm på andra plats med 42.

Artikeltaggar

ArvikaJohan KristofferssonOle Christian VeibyRallycrossRallycross-VMSondre EvjenStorbritannienTommy KristofferssonVärldsmästerskapen i rallycrossVolkswagen Dealerteam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.