Hoppa till huvudinnehållet

Här grips misstänkta skyttarna – polis slog till med insatsstyrkan

Publicerad:
I torsdags slog insatsstyrkan till mot en lägenhet i Viken i ett narkotikabrottsärende. Nu är de tre också misstänkta för torsdagens skottlossning.
I torsdags slog insatsstyrkan till mot en lägenhet i Viken i ett narkotikabrottsärende. Nu är de tre också misstänkta för torsdagens skottlossning. Foto: Privat

Här griper polisens insatsstyrka de män som misstänks för skottlossningen i Klara.

Polisen gick in och grep dem med dragna vapen och sköldar i ett hus i Viken – i ett helt annat ärende.

På torsdagen sköts en man i 30-årsåldern i ena benet när han var på väg till ett planerat möte i stadsdelen Klara i Karlstad.

Mannen är tidigare känd av polisen och NWT har tidigare kunnat avslöja att han levt en tid under dödshot efter en skuld.

Skjutningen i Karlstad – skadade mannen levde under dödshot

Misstänkta för mordförsök

Nu har tre personer gripits misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Två av dem har begärts häktade misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Den tredje misstänkte är fortfarande anhållen: tidsfristen för häktningsframställan har inte gått ut för honom än eftersom han greps vid ett senare tillfälle.

Två av männen är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Den tredje är misstänkt för samma brott men på den lägre misstankegraden.

Tre män sitter anhållna misstänkta för skottlossningen i Karlstad i torsdags. Männen greps redan samma dag – men i ett annat ärende.
Tre män sitter anhållna misstänkta för skottlossningen i Karlstad i torsdags. Männen greps redan samma dag – men i ett annat ärende. Foto: Tommy Andersson

Har förhörts

Männen har förhörts men vad de sagt vill Emma Thomann inte säga.

Polisen har inte hittat något vapen:

– Men i och med att ett vapen uppenbart använts blir det också grovt vapenbrott, säger Emma Thomann.

Greps av insatsstyrkan

Två av de tre greps alltså redan på torsdagen under stor dramatik när polisens insatsstyrka slog till med dragna vapen och sköldar i ett hus i Viken i Karlstad.

Då sa polisen att de greps i ett annat ärende, vilket i och för sig var sant: Enligt uppgifter till NWT var de misstänkta för narkotikabrott.

Här slår insatsstyrkan till mot lägenheten: ”Handlar inte om skjutningen”

Men det polisen inte sa på torsdagen – troligen eftersom de letade efter en tredje misstänkt – var att de som greps sannolikt redan från början även misstänktes för att ha legat bakom skottlossningen några timmar innan gripandet.

Medan de satt anhållna för narkotikabrottet kunde polisen säkra bevisning i skjutningsmålet och på lördagen fanns det så mycket säkrat att de formellt också kunde gripas och anhållas för det brottet.

Skottlossning i centrala Karlstad – ögonvittne: ”Såg en man som låg ner och blödde”

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättEmma ThomannKarlstadMordSkjutningen i KlaraSkottlossningVapenbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.