Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska Kiss-fanet: ”Gene Simmons gillade min tatuering”

Publicerad:
Reporter Christian Dyresjö
Christian Dyresjö
christian.dyresjo@nwt.se
Kent Jansson visar upp sin tatuering tillsammans med Kiss
Kent Jansson visar upp sin tatuering tillsammans med Kiss

Kent Jansson har sett Kiss live 58 gånger och när bandet nu besökte Sverige en sista gång på sin avskedsturné var det en självklarhet att han skulle gå på alla spelningarna.

Efter spelningen i Tönsberg fick han dessutom chans att träffa bandet.

Kiss-fanet Kent Andersson jobbar till vardags som facklig representant på Coop Värmland och kommer till höst ha hand om Coop Records som i september får en egen filial på Coop Bergvik.

Att musik står högt i kurs i Kents värld förstår man snabbt när man talar med honom. Musikintresset är stort och ett band sticker ut i mängden tycker han, nämligen Kiss.

Tre Kiss-konserter på fyra dagar har han precis kommit hem ifrån. Två på Dalhalla och en i Tönsberg. Bandet firar 50 år i år och är ute på sin avskedsturné End Of The Road World Tour. Totalt har Kent Jansson sett Kiss 58 gånger genom åren. Första Kiss-skivan köpte han redan som femåring men när jag kallar honom fantast tvekar han först.

– Jag reser runt med folk som har sett de runt 200 gånger så de är ju mycket värre, säger han.

Lite fanatisk

Sen berättar han om Kiss-samlingen som bland annat består av skivor, kläder och gitarrer. Dessutom har han en Kiss-tatuering som sträcker sig över hela höger arm och en bit in på bröstet och ryggen.

Till sist erkänner han:

– Lite fanatiker är jag nog.

Och det var just tatueringen som drog ögonen till sig när Kent Jansson träffade bandet i samband med konserten i Tönsberg.

Kent Jansson är en också en fotograf. Här en bild av Gene Simmons under soundcheck i Dalhalla.
Kent Jansson är en också en fotograf. Här en bild av Gene Simmons under soundcheck i Dalhalla. Foto: Kent Jansson

– Gene Simmons blev fascinerad av min tatuering så jag fick gå in i ett rum bakom Meet-and-greet-området och blev filmad där av hans assistent, säger han.

19 kilo scenrustning

Händelsen verkar dock inte vara det största Kent Jansson har varit med om när det kommer till bandet.

– Jag har träffat medlemmarna flera gånger. Tidigare i år var jag på en konsert i Amsterdam och då pratade jag med Gene i samband med soundcheck. Då pratade vi om hur han kände inför att Kiss ska sluta spela.

– Han sa: ”Jag är 74 år nu, jag orkar inte hålla på hur länge som helst”. Han bär ju ändå på en scenrustning som väger 19 kilo, och en bas utanpå det, säger Kent Jansson.

Topp tre

Om konserterna i Sverige säger Kent Jansson att andra kvällen i Dalhalla var magisk.

– Det är absolut topp tre av de konserter jag sett, om inte den bästa! Man märkte redan på soundcheck att de var på gott humör i bandet. De hade en riktigt bra kväll, säger han.

Och fler Kiss-konserter blir det. Kent Jansson berättar att han har köpt biljetter till båda kvällarna på Madison Square Garden i New York, den första och andra december, där Kiss gör sina absolut sista spelningar.

Artikeltaggar

CoopCoop VärmlandDalhallaGene SimmonsKissKonserterMadison Square GardenMusikNew YorkSpelningarTatueringar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.