Hoppa till huvudinnehållet

Rallycrossbilar totalförstörda efter brand i serviceparken – VM-klassen ställs in

Publicerad:
Special ONE Racings bilar totalförstördes i en brand som bröt ut på teamets område i serviceparken på Lydden Hill på fredagen. I teamet kör Sèbastien Loeb och Guerlain Chicherit. På bild ser vi dem under VM-tävlingarna i Höljes i början av juli.
Special ONE Racings bilar totalförstördes i en brand som bröt ut på teamets område i serviceparken på Lydden Hill på fredagen. I teamet kör Sèbastien Loeb och Guerlain Chicherit. På bild ser vi dem under VM-tävlingarna i Höljes i början av juli. Foto: Rallycross Promoter GmbH / Red Bull Content Pool

Lördagens VM-tävlingar i rallycross kördes inte på grund av en brand i serviceparken. Och nu står det klart att även söndagens tävlande i den högsta klassen ställs in.

Special ONE Racing, där Sèbastien Loeb ingår, fick se sina bilar slukas av flammorna.

– Ingen har blivit skadad, skriver teamet i ett uttalande.

Under fredagen utbröt en brand i serviceparken på Lydden Hill, där Storbritanniens VM-deltävling skulle köras i helgen.

Det var hos teamet Special One Racing det började brinna vid niotiden på morgonen lokal tid, lyckligtvis kom ingen till skada. Tävlingsområdet var vid tidpunkten inte öppen för allmänheten.

VM-loppen stoppades från lördagens schema, då undersökningar skulle göras kring platsen där branden startade.

I ett uttalande på FIA World Rallycross hemsida skrev organisationen att hela Special ONE Racings område i serviceparken har brunnit ner, inklusive deras RX1e-bilar.

I teamet ingår Sébastien Loeb och Guerlain Chicherit.

Beslut om söndagens VM-tävlingar skulle komma under lördagen. Och sent på lördagskvällen kom beskedet som lyder: det kommer inte att köras några race i den högsta klassen alls i helgen. VM-klassen stryks även från söndagen.

Det innebär att bland andra Johan Kristoffersson får inrikta sig på att packa ihop och lämna Lydden Hill, där teamet stannat kvar för att vänta in besked.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Nils Andersson påverkas inte av beslutet. RX2e-tävlingarna körs som planerat hela helgen.

Artikeltaggar

BränderEnglandJohan KristofferssonMikaela Åhlin-KottulinskyNils AnderssonRacingRallycrossRallycross-VMRX2Sébastien LoebStorbritannien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.