Hoppa till huvudinnehållet

Pressen när lag-SM avgjordes – damerna åter i Elitserien: ”Hanterat det bra internt”

Publicerad:
Många har besökt Karlstad GK under de senaste fyra dagarna.
Många har besökt Karlstad GK under de senaste fyra dagarna. Foto: Johanna Hammargren

Lag-SM i golf är färdigspelad och Karlstad landar på en sjundeplats.

Trots högre förväntningar är värmlänningarna nöjda över resultatet och veckan som varit.

– Det var denna golffesten hela laget var ute efter, säger Rasmus Holmberg.

Hemmaspelaren Rasmus Holmberg hyllar publiken som följt med dem längst banan fyra dagar i sträck.

– Fantastiskt att kunna ha nära och kära och alla möjliga med sig. De har stötta oss så bra, trots regn igår (torsdag) så stod folk med paraply och grejer ute på banan och klappade. Jättetacksam!

Hur har stämningen varit jämfört med andra tävlingar?

– Jätteannorlunda, nu kan jag är partisk när det är hemmaklubb. Men mängden publik vi haft här är mer än vi haft under många veckor ute på Svenska touren.

Karlstad GK, i gult, hade sex spelare anmälda.
Karlstad GK, i gult, hade sex spelare anmälda. Foto: Linnéa Andersson

”Ville tampas om medaljer”

Karlstad har under de fyra dagarna lag-SM spelats, åkt upp och ned i resultatlistan. Som sämst har man befunnit sig på en tiondeplats, och som bäst på en sjundeplats, som också blev slutplaceringen.

– Vi hade en del ledord och resultatmål uppsatta innan, men golf är golf. Det är svårt, det är många slag som ska slås, speciellt i lagspel. Vi ville vara med och tampas om medaljer men vi fick inte ut vårat a-spel hela vägen, det krävs när det är de bästa klubbarna som möts.

– Men jag tycker hela laget ska vara nöjda, det är lite mer press att spela så här på hemmaplan när man känner fler. Men jag tycker vi hanterat det väldigt bra internt, säger Holmberg.

Rasmus Holmberg har ett hektiskt schema framför sig. På måndag åker han till Irland, veckan därefter till England och vecka tre blir det tävling i Skottland. Arkivbild.
Rasmus Holmberg har ett hektiskt schema framför sig. På måndag åker han till Irland, veckan därefter till England och vecka tre blir det tävling i Skottland. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Värmlänningarnas coach och lagkapten, Fredrik Eliasson, är inne på samma spår som Holmberg.

– Ser man hur spelarna presterat sista månaderna så har det varit lite upp och ned, det ska man säga. Men i och med att det var på hemmaplan så ville vi mycket och vi hade en hög målsättning.

– Vi hade velat slåss om medaljerna, men vi kom inte riktigt upp i nivån i lagspelet första dagen, då vart det ett annat läge. Dag tre och idag (lördag) var det betydligt bättre och stabilare.

Ovärderlig situation

Karlstads lag som bestod av: Michael Jonzon, Tobias Edén, Olle Larsson, Gustav Bårdén, Daniel Unger och Rasmus Holmberg, syns sällan samtidigt på Karlstad golfklubb. För Eliasson som coach har det varit oerhört betydelsefullt att få ta del av deras golf samtidigt.

– Det är ovärderligt! Att man kan få se alla spelarna samtidigt, de befinner sig oftast på olika ställen i världen. Som tränare och coach är det viktigt att kunna notera i tävlingssituationer.

– Hur man slår och vad som behöver förbättras, en stor insamlingsmöjlighet, jag har fått se mycket golf i olika situationer.

Två lag i elitserien

Mattias Åhlberg, klubbchef, är också positivt kring veckan.

– Det blev kanske lite bättre än förväntat, allt har fungerat otroligt bra. Allt arbete alla dagar, innan och under tävlingar, jättenöjd är jag.

Mattias Åhlberg och klubben har fått tagit emot mycket positiv respons under de senaste dagarna.
Mattias Åhlberg och klubben har fått tagit emot mycket positiv respons under de senaste dagarna. Foto: Linnéa Andersson

Åhlberg stänger inga dörrar för att Värmlands golfintresserade i framtiden återigen kommer få se lag-SM på Karlstad GK.

– Det är ju väldigt intensiva dagar, det krävs mycket. Vi får ta ett snack och prata med förbundet. Och värdera hur ofta.

Noterbart är även att Karlstads damlag som spelat i division 1 tidigare, klarade kvalet till upp i Elitserien under lördagseftermiddagen. som spelar strax utanför Norrtälje, har chans att gå upp i elitserien.

Noterbart är även att Karlstads damlag under lördagseftermiddagen fixade kvalet till Elitserien. Det blev klart efter att laget slutade på en andraplats bakom AIK.

Med i Karlstads damlag var: Maia Samuelsson, Iswee Apilapphan, Alicia Olsson, Wilma Perman och Wildah Jarestam.

Artikeltaggar

GolfKarlstad GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.