Hoppa till huvudinnehållet

Lycke Holm missnöjd – trots guldjubel: ”Svårt att inte bli det”

Publicerad:
Melwin Lycke Holm segrade i lördagens höjdhopp.
Melwin Lycke Holm segrade i lördagens höjdhopp. Foto: Susanne Sjögren DECA Text&Bild

Alexander Oliver, Filip Sundin, Melwin Lycke Holm och Edwina Norberg är de värmländska namnen som representerar Sverige under Nordiska juniorlandskampen.

Kils AIK-produkten, Lycke Holm, var den enda som lyckades kamma hem fullpott till Sverige under lördagen – men trots det är han inte nöjd.

– Ganska så dåligt kändes det, säger han.

Nordiska Juniorlandskapen pågår den 22-23 juli i Bislett, Oslo. Sverige som är regerande mästare vill göra allt för att försvara fjolårets dubbla lagsegrar i Malmö.

– Norge kommer vara starka på hemmaplan och finländarna är alltid farliga, men jag har en bra känsla och vi kommer att få se många pers och årsbästanoteringar av våra svenska juniorstjärnor, sa landslagsledaren Mikael Wennolf innan tävlingen startade.

Överlägsen seger

I fredags åkte Melwin Lycke Holm, som beskrivs som ett av landets mest lovande friidrottare, till Norge. Trots sin unga ålder har värmlänningen redan två SM-guld på seniornivå på meritlistan.

Och väl i Norge fortsatte 18-åringen att leverera. Lycke Holm segrade i lördagens höjdhopp efter att ha klarat 2.10. Värmlänningen försökte sig på höjden 2.13, men rev samtliga tre försök. Segern innebar att Lycke Holm tog hem fullpott, och ordnade nio poäng till Sverige.

– Det kändes ganska så dåligt. Helt okej fysiskt, men det var väldigt dåligt väder, det regnade och åskade. Inget bra väder att hoppa i, det var många som kände att de hade mer att ge.

Var det endast på grund av regnet det inte kändes bra?

– Nja, regnet gör det svårare rent allmänt. Men det kändes inte bra idag, jag har mer att jobba på. Men det viktigaste är ändå att vinna mästerskapet och då fick jag ändå ett guld.

Resultat höjdhopp
PlatsNamnNationBästa resultatPoäng
1Melwin Lycke HolmSverige2.109
2Elias Óli HilmarssonDanmark/Island1.997
3Johan GrönroosFinland1.956
4Sondre JahrenNorge1.905
5Jonas StrungeDanmark/Island1.853.5
5Tobias HeldalNorge1.853.5
7Felix RidderstråleSverige1.85 (fler rivningar)2
8Teemu LaurikainenFinland0

Hur känns formen annars?

– Den känns inte jättebra. Jag blev sjuk i början av sommaren, efter studenten. Jag tog det faktiskt ganska lugnt, poängterar han med ett skratt och fortsätter:

– Men det är väl svårt att inte bli det. Efter det gick det inte bra, det var svårt. Sedan fick jag till det hyfsat i Karlstad, men det tror jag egentligen var mycket för att det var i just Karlstad, med hemmapubliken.

Lycke Holm tävlar igen under söndagen, då i längdhopp. Grenen startar klockan 13.00.

– Jag har inte hoppat längdhopp sedan Nordiska seniormästerskapet i våras, men det ska bli kul. Jag har inget att förlora i längdhopp som jag har i höjdhopp.

Poängen rullar in

Det var fler värmlänningar som kom att briljera i Norge. Edwina Norberg från Ransäter knep bronsmedaljen i diskurs efter ett kast på 44.21. IF Götas Filip Sundin kammade hem fyra poäng till Sverige efter en fjärdeplats i spjut. Götisens längsta kast var på 58.11 meter.

Alexander Oliver, även han från IF Göta, har ännu inte tävlat. Han gör debut under söndag när han deltar i 200 meter. Loppet startar klockan 12.55.

Ställningen - just nu

DAMER

1. Sverige, 126 poäng

2. Finland, 106 poäng

3. Norge, 80 poäng

4. Danmark/Island, 53 poäng

HERRAR

1. Finland, 116 poäng

2. Sverige, 102 poäng

3. Norge, 87,5 poäng

4. Danmark/Island, 62,5 poäng

Artikeltaggar

FriidrottHöjdhoppIF GötaKils AIKLängdhoppMelwin Lycke Holm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.