Hoppa till huvudinnehållet

EM-äventyret över för värmländska superlöftet: ”Gick inte alls bra”

Publicerad:
Gustav Stigsson-Anderssons resa i Holland är över.
Gustav Stigsson-Anderssons resa i Holland är över. Foto: Privat

Karlstad golfklubbs Gustav Stigsson-Anderssons EM-äventyr är över.

18-åringen slutar på en 20:e plats efter tre spelade rundor.

– För två veckor sedan fick jag ny protes. Den är annorlunda på väldigt många sätt och den processen tar lite tid, säger han.

Superlöftet som gjorde mästerskapsdebut under torsdagen på The Dutch Golf Club, i Holland, gjorde sin sista runda under lördagen, i ösregn.

– Det gick inte alls bra till en början, sedan mot slutet blev det bättre.

Gustav slutade på en 20:e plats i paragolf-EM, totalt 29 slag över par efter tre golfdagar. Bäste svensk blev Johan Kammerstad som slutade femma.

– Jag har slösat många onödiga slag på enkla grejer, väldigt mycket så har det varit.

Vad är de enkla sakerna som inte fungerat under mästerskapet?

– Jag ska väl inte ge några bortförklaringar så, men för två veckor sedan fick jag en ny protes. Den är annorlunda på väldigt många sätt och den processen tar lite tid, att vänja sig.

”Tar med mig erfarenhet”

Trots att resultatet inte blev vad Gustav önskade ser han tillbaka på de senaste golfdagarna ur en positiv synvinkel.

– Jag tar med mig erfarenheten härifrån, det är alltid bra att få göra lite större tävlingar. Jag tror det blir enklare då.

Under mästerskapets gång har nära och kära funnits på plats för att heja och stötta, något som uppskattats av 18-åringen.

Ikväll, lördag väntar en gala för deltagarna. På söndag bär det av hem mot Värmland igen. Nästa tävling för Gustav är i början av augusti, i Lindesberg.

Artikeltaggar

GolfKarlstad GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.