Hoppa till huvudinnehållet

Varför spyr värmlänningen galla över göteborgaren Håkan Hellström?

Publicerad:
Fattar de inte att göteborgaren drar in pengar till stan? Karlstads näringsidkare behöver varenda krona som de kan tjäna på att stora evenemang och artister gästar stan, skriver insändarskribenten. Arkivbild från Håkan Hellströms spelning i Mariebergsskogen 2017.
Fattar de inte att göteborgaren drar in pengar till stan? Karlstads näringsidkare behöver varenda krona som de kan tjäna på att stora evenemang och artister gästar stan, skriver insändarskribenten. Arkivbild från Håkan Hellströms spelning i Mariebergsskogen 2017. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Medelålders män (ja, ja, en och annan kvinna också) krokar arm på sociala medier och förfasas över att Håkan Hellström, en för många kär artist, ska komma till Mariebergsskogen i Karlstad.

”Fy för den lede, han kan ju inte sjunga, hans röst skär i trumhinnorna och låter för jävligt, här är han inte välkommen.” Eller kan det bero på att han är från Göteborg?

Till råga på allt så kommer parkeringen närmast scenområdet att vara avstängd så besökare behöver gå några minuter för att komma fram.

”Skandal!”

Intressant ändå att dessa gnälliga medelålders män ens orkar bry sig om en stängd parkering, de skulle ju ändå inte för några pengar i världen närma sig en konsert med den egensinnige göteborgaren. Pinsamt och omoget.

Jag är inget fan av Håkan men kan absolut kosta på mig att unna honom hans framgång och absolut unna hans fans ett par timmars lyckorus framför scenen.

När blev det så här, när började värmlänningen gnälla över saker han inte är intresserad av, när började värmlänningen smått närma sig att framstå som avundsjuk och missunnsam? Jag skäms som Karlstadsbo när jag ser kommentarer från dessa gnällspikar, men egentligen är det de som borde skämmas.

Fattar de inte att göteborgaren drar in pengar till stan? Karlstads näringsidkare behöver varenda krona som de kan tjäna på att stora evenemang och artister gästar stan, det är intäkter som gör att butiker och restauranger överlever och håller centrum levande.

Håkan den äldre

Artikeltaggar

ArtisterGöteborgHåkan HellströmHåkan Hellström i KarlstadKarlstadKonserterMariebergsskogenNöje/KulturParkeringSociala medier