Hoppa till huvudinnehållet

Efter kraschen – Valsarnas finska stjärna tvingas till operation

Publicerad:
Timi Salonen fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset i Norrköping efter att ha kraschat under Valsarnas match mot Vargarna på torsdagen (genrebild).
Timi Salonen fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset i Norrköping efter att ha kraschat under Valsarnas match mot Vargarna på torsdagen (genrebild).

Timi Salonen fick lämna matchen mellan Valsarna och Vargarna i ambulans efter en rejäl krasch.

Nu kommer beskedet att föraren ådragit sig en fraktur och missar lag-VM nästa vecka.

Krasch och en befarad skada när Valsarna förlorade andra raka

Timi Salonen var en av Finlands uttagna förare till lag-VM, som i år körs igen efter många års frånvaro i tävlingskalendern.

Men det blir ingen Salonen i Wroclaw, Polen nästa vecka. Istället får han inrikta sig på vila och så småningom rehabträna efter att ha skadat sig i samband med Valsarnas bortamatch mot Vargarna på torsdagskvällen.

speedway.fi kommer beskedet att Salonen ersätts av Teero Aarnio i mästerskapet, där även Valsarnas Jesse Mustonen kommer att köra.

Timi Salonen har på sitt instagramkonto lagt ut bilder från sjukhuset, där det konstaterats att han ådragit sig ett nyckelbensbrott.

Salonen, som fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset i Norrköping direkt efter kraschen, kommer att opereras i Finland nästa vecka.

Artikeltaggar

GriparnaOlyckorSjukdomSpeedwayTimi SalonenValsarnaVargarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.