Hoppa till huvudinnehållet

Tommy Körberg på sjukhus – ställer in turné

Publicerad:
Tommy Körberg ställer in sin sommarturné. Arkivbild.
Tommy Körberg ställer in sin sommarturné. Arkivbild. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Tommy Körberg ställer in sin sommarturné på grund av sjukdom. Han är just nu inlagd på sjukhus.

”Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné ”Grand Finale” och göra min publik besviken. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling”, säger han i ett pressmeddelande.

Tommy Körberg har haft problem med hälsan de senaste åren. Under 2020 låg han på sjukhus flera månader med hjärtproblem, och tvingades få hjälp av en respirator.

– En streptokock attackerade två stycken av mina klaffar och insidan av hjärtat. Jag kände mig lite trött och gjorde lite prover, och de sa: ”Du ska in på akuten direkt bara, dina värden är helt värdelösa”. Då visade det sig att det var långt gånget och hjärtat hade svårt att uppföra sig som det skulle, har han tidigare berättat i "Malou efter tio".

Konserterna som ställs in är: Dalhalla 20/7, Docksta 21/7 Kungsbacka 28/7, Karlstad 29/7, Lidköping 30/7, Vagnhärad 3/8, Uppsala 4/8, Uppsala 5/8, Huskvarna 11/8.

Artikeltaggar

BakterierKarlstadKonserterNöje/KulturSjukhusTommy KörbergTurné

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.