Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare landslagscoachen sparkas: ”Opassande sms med en student”

Publicerad:
Todd Woodcroft har haft flera coachuppdrag för Sverige, här en bild från en träning för Juniorkronorna förra året.
Todd Woodcroft har haft flera coachuppdrag för Sverige, här en bild från en träning för Juniorkronorna förra året. Foto: JOEL MARKLUND

Todd Woodcroft, som haft uppdrag som assisterande tränare i både Tre Kronor och Juniorkronorna, har fått sparken från sitt jobb som huvudtränare för University of Vermonts hockeylag.

Detta då han ska ha skickat ”opassande sms” med en universitetsstudent.

I ett pressmeddelande skriver lärosätet, att universitetets Athletic Department meddelar att Todd Woodcroft omedelbart fått lämna sitt uppdrag som tränare för herrarnas hockeylag.

– The University of Vermont har höga förväntningar på sina tränare och alla involverade på avdelningen. Efter att ha tittat på resultaten från en granskning gjord av universitetets ”Office of Affirmative Action and Equal Opportunity” som färdigställdes denna vecka, står det tydligt att coach Woodcroft misslyckats med att nå dessa förväntningar. Det specifika uppträdande som lett till granskningen innehöll olämpliga sms med en universitetsstudent vid flera tillfällen, som inte höll ett professionellt avstånd, skriver Jeff Schulman, som är universitetets ansvarige på idrottssidan, i pressmeddelandet.

Katie Strang, grävande reporter på The Athletic, skriver på sitt twitterkonto att Woodcrofts advokat Andrew Miltenberg i ett uttalande lämnat beskedet att man kommer att vidta rättsliga åtgärder efter universitetets val att sparka tränaren.

Woodcroft har tidigare varit scout för LA Kings i Europa, han har haft olika tränaruppdrag i en rad NHL-klubbar och landslag. Säsongen 16/17 var han assisterande tränare i Tre Kronor och säsongerna 20/21 och 21/22 var han bland annat assisterande coach i Juniorkronorna där han tränade flera värmlänningar.

Artikeltaggar

ÅtgärderGranskningarIshockeyJuniorkronornaLandslagTodd WoodcroftTre KronorUniversity of Vermont

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.