Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse – så går det för Karlstad i lag-SM: ”Sätter oss på kartan”

Publicerad:
Det har varit stort intresse vid Karlstad GK när lag-SM startade under onsdagen.
Det har varit stort intresse vid Karlstad GK när lag-SM startade under onsdagen. Foto: Linnéa Andersson

Drygt 20 års väntan är över – Karlstad GK har inlett årets lag-SM.

Karlstadlaget landar på en delad niondeplats efter den första tävlingsdagen.

– Det är ungefär som tionde minuten i Färjestad-Växjö just nu, skrattar Fredrik Eliasson, kapten och idrottschef på Karlstad GK.

Den första dagen på lag-SM är färdigspelad och Karlstad går in på en delad niondeplats, av totalt 18 deltagande lag. Michael Jonzon och Gustav Bården gick in på 74 slag, Tobias Edén och Rasmus Holmberg på 73, ett över par, under den första rundan.

– Vi fick inte riktigt någon bra utdelning på green men vi kämpade oss in och kom in på +1, en helt okej score för foursome, säger Tobias Edén som bytte plats med Olle Larsson inför eftermiddagsrundan.

Skada sätter stopp

Edén som deltagit i lag-SM sedan 2011 kommer heja fram sina lagkompisar under tävlingen, då han själv enbart kommer spela 18 hål om dagen.

– Jag har lite problem med en handled, så jag spelar 18 hål om dagen, tänker jag. Egentligen vill man ju spela så mycket som möjligt för sin klubb.

Hur allvarligt är det med handleden?

– Det har varit lite problem av och till en tid. Jag har en lång tävlingsperiod som kommer i augusti och framåt, så jag försöker ändå att vara lite varsam.

”Det är lika roligt varje gång. Det är enda lagtävlingen vi har på året egentligen så få spela tillsammans med lagkompisar från klubben, ha ledarna på plats, se så många medlemmar ta sig ut hit och titta på oss, det är kul” säger Tobias Edén om SM på hemmaplan.
”Det är lika roligt varje gång. Det är enda lagtävlingen vi har på året egentligen så få spela tillsammans med lagkompisar från klubben, ha ledarna på plats, se så många medlemmar ta sig ut hit och titta på oss, det är kul” säger Tobias Edén om SM på hemmaplan. Foto: Linnéa Andersson

– Just nu är det ungefär som tionde minuten i Färjestad-Växjö, vi har ingen aning. Men jättekul att det är igång igen, skrattar Fredrik Eliasson, kapten och idrottschef för Karlstad GK.

Gustav Bårdén och Olle Larsson gick onsdagens andra runda på par, medan Michael Jonzon och Rasmus Holmberg gick in på ett slag under par.

Stort intresse

Mattias Åhlberg, klubbchef, är nöjd över vad han sett under dag ett – både på banan och vid sidan av.

– Vi hade förhoppningar om att ligga ganska högt upp, men det är långt kvar, mycket kan hända. Men fullt godkänt, säger Åhlberg kring hemmaspelarnas resultat.

”Vi har pratat om detta i flera år och vi har haft en stor idrottsverksamhet i många år. Nu är det ganska många år sedan vi hade denna typ av tävling. Sedan är det mitt i sommaren och mycket medlemsspel. Det är en avvägning, de vill såklart ha tillgänglighet till banan också” säger Mattias Åhlberg om att vara arrangörer.
”Vi har pratat om detta i flera år och vi har haft en stor idrottsverksamhet i många år. Nu är det ganska många år sedan vi hade denna typ av tävling. Sedan är det mitt i sommaren och mycket medlemsspel. Det är en avvägning, de vill såklart ha tillgänglighet till banan också” säger Mattias Åhlberg om att vara arrangörer. Foto: Linnéa Andersson

Åskådare har strömmat runt banan, träningsområdet och restaurangen under dagen, fler än vad klubbchefen förväntat sig. Åhlberg håller tummarna på att aktiviteten ska fortsätta vara lika hög.

– Mycket folk kommer hit ut och tittar, tar vara på chansen. Vi ser att det finns ett stort intresse bland föräldrar men också från juniorer som kommer från hela Värmland hit.

Vad betyder det för klubben och staden att ha lag-SM här?

– Jag tror och hoppas att det betyder ganska mycket. Bara golfmässigt sätter vi oss lite på kartan igen, vi har en bra ungdomsverksamhet och bra nivå på juniorer och elitspelare.

– Det är många lag här, 18 stycken, och många av dem har aldrig varit här. De är mycket imponerade och det har dragit mycket publik utifrån som får uppleva Karlstad.

Resultat – just nu

1. Stockholms GK, -11

2. Landeryds GK, -9

3. Eslövs GK, -6

3. Kristianstad GK i Åhus, -6

5. Hills GK, -2

6. Haninge GK, Par

7. Kalmar GK, +1

7. Onsjö GK, +1

9. Viksjö GK, +2

9. Upsala GK, +2

9. Karlstad GK, +2

12. Örebro City G&CC, +3

13. Ringenäs GK, +4

13. AIK GK, +4

15. Halmstad GK, +6

16. Nkpg Skpg GK, +9

17. Glasrikets GK Växjö, +11

18. Kårsta GK, +21

Artikeltaggar

GolfKarlstad GKMichael JonzonRasmus HolmbergTobias Edén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.